TON Blockchain ervaart gigantische storing: Zorgen over stabiliteit

965 totale weergaven

De TON Blockchain heeft een grote storing ervaren, waardoor de productie van blokken voor meer dan zeven uur lang werd stopgezet, wat ernstige zorgen over de stabiliteit van het netwerk heeft opgeroepen. 

Grote storing voor TON

De TON (Telegram Open Network) blockchain overvond onlangs een aanzienlijke storing, waardoor de productie van blocks voor meer dan zeven uur stil werd gelegd. Deze langdurge storing heeft aanleiding gegeven tot bezorgdheid over het vermogen van het netwerk om veel verkeer te verwerken en stabiliteit te behouden. Dit wordt steeds belangrijker, aangezien steeds meer blockchain netwerken integraal onderdeel worden van digitale activiteiten. 

https://x.com/ton_blockchain/status/1828644569669607839

De verstoring in de blockproductie van TON, die gisteren rond 22:11 UTC begon, is bijzonder zorgwekkend, aangezien blockchains ontworpen zijn om continu te functioneren. Een pauze in de blockproductie kan leiden tot vertragingen in transacties en de veiligheidsrisico’s vergroten. Hierdoor worden potentiële kwetsbaarheden in het netwerk worden benadrukt. 

Oorzaak van de storing

De hoofdoorzaak van de storing lijkt te liggen bij de lancering van de DOGS memecoin, die op 26 augustus op grote exchanges werd verhandeld. De airdrop van DOGS tokens resulteerde in een golf van activiteit, waardoor de validators van het werden overweldigd. 

Justin, lid van de TON Foundation, legde uit dat het ‘garbage collection’ proces van het netwerk veel validators overbelastte, waardoor ze de consensus verloren. Om de normale werking te herstellen, kregen validators de opdracht om opnieuw op te starten met specifieke instellingen. 

Reactie van exchanges

Als reactie op de problemen hebben grote crypto exchanges, zoals ByBit en Binance, tijdelijk alle stortingen en opnames van TON stopgezet. Deze voorzorgsmaatregel is genomen om de transacties van gebruikers te beschermen totdat het netwerk zich stabiliseerde. 

Ondanks alle operationele uitdagingen wist Toncoin een relatief stabiele handelswaarde te houden. Echter, de reacties van de gemeenschap waren nogal gemengd. 

Bezorgdheid vanuit de gemeenschap

De bezorgdheid vanuit de gemeenschap over het vermogen van TON om grootschalige evenementen aan te pakken, is gegroeid. Mikko Ohtamaa, een blockchain expert, merkte op dat het netwerk het moeilijk had tijdens de DOGS airdrop en slechts een maximum van 280 TPS (transacties per seconde) bereikte, ver onder de eerdere geclaimde capaciteit van 55.000 TPS:

https://x.com/moo9000/status/1828115904225243302

Na ruim zeven uur plat gelegen te hebben, hervatte TON de normale blockproductie, maar dit incident heeft aanzienlijke zwakke punten in de infrastructuur van het netwerk blootgelegd. De timing van deze storing is vooral problematisch gezien de recente arrestatie van Pavel Durov in Frankrijk, waardoor het toezicht op de activiteiten van het netwerk verder is toegenomen. 

Het incident onderstreept de behoefte aan robuuste infrastructuur en schaalbare oplossingen binnen blockchain netwerken. Naarmate deze technologieën steeds wijdverspreider worden, is het vermogen om veel verkeer en onverwachte pieken te beheren essentieel voor het behoud van vertrouwen en stabiliteit. 

Samenvatting

Samenvattend heeft de recente storing van de TON-blockchain ernstige zorgen doen opkomen over het vermogen van het netwerk om grootschalige gebeurtenissen aan te kunnen en de operationele stabiliteit te behouden. Naarmate TON blijft groeien, zal het aanpakken van deze infrastructuuruitdagingen cruciaal zijn voor het toekomstige succes ervan.

Lees meer over:
TON

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...