Biden-adviseur heeft meer dan $1 miljoen aan bitcoin

Biden-adviseur heeft meer dan $1 miljoen aan bitcoin

Tim Wu is een belangrijke adviseur van de Amerikaanse president Joe Biden en zijn regering. Nieuwssite Politico breekt het nieuws dat Wu ruim 1 miljoen dollar aan bitcoin in zijn bezit heeft.

Topambtenaar blijkt bitcoin miljonair

In Washington staat hij bekend als een expert op het gebied van anti-trust. Wu is een bekende criticaster van de macht van techbedrijven uit Silicon Valley zoals Facebook en Google.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uit onderzoek van Politico blijkt dat Wu tussen de 1 en 5 miljoen dollar aan bitcoin heeft en tussen $100.001 en $500.000 aan Filecoin.

Bitcoin is zijn grootste positie in zijn portfolio. Wu kwam in dienst bij de Amerikaanse overheid in maart als expert op het gebied van technologie en anti-trustbeleid bij de National Economic Council.

Wu is echter niet actief beleid aan het ontwikkelen over cryptovaluta in deze rol, maar bereidt voor regels voor om de macht van techbedrijven te verminderen.

'Zeepbel'

Wu is niet altijd een liefhebber van bitcoin geweest. In 2017 betitelde hij het digitale goud in een opiniestuk van The New York Times als een ‘zeepbel’ en stelde hij de vraag ‘of het wel intrinsieke waarde heeft'?

In dat kritische artikel uit 2017 zei hij onder meer:

‘Bitcoin is niet gedekt door een soevereine entiteit en in tegenstelling tot een aandeel of obligatie heb je alleen een claim op een bitcoin zelf’.

Tegelijkertijd ziet hij ook in dat elk geld afhankelijk is van iemands vertrouwen en ‘denkbeeldige kwaliteit’.

Destijds had hij twijfels of bitcoin kan werken als betaalmiddel oftewel een medium of exchange, maar het kan prima werken als een oppotmiddel oftewel een store of value.

Bitcoin sluit aan op een trend dat mensen code meer vertrouwen dan instituties.

Wu is bedenker van de term ‘netneutraliteit’ en diende ook al onder de regering van Barack Obama. Hij wil niet reageren op het nieuws.

Inkomsten

Hij vertrok als professor rechten bij de Columbia University voordat hij bij de Biden regering aan de slag ging. Als professor verdiende hij 617.500 dollar over een tijdsbestek van 16 maanden.

Bitcoin is goed voor tussen 25% en 43% van zijn portfolio, terwijl hij ook belegt in indexfondsen van vermogensbeheerder Vanguard en een beetje goud. Ook heeft hij woningen in Washington DC en Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië.

Als schrijver voor de New York Times ontving hij 1.550 dollar per artikel en voor Medium was die gage 650 doller artikel. Met speeches over onder meer leiderschap heeft hij circa $15.400 verdiend.

Hij heeft vier boeken op zijn naam staan, waaronder de 'The Curse of Bigness: Antitrust in the New Gilded Age'.

Politico wist beslag te leggen op de financiele situatie van Wu via het Brown Institute for Media Innovation aan de Columbia University. Dit instituut vroeg het persoonlijk gevoelige document op bij de Amerikaanse overheid.

Biden kondigde onlangs zijn overheidsbudget aan: 6.000 miljard dollar ruimt hij in voor de overheidsuitgaven met naar verluidt een zo laag mogelijke rente.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin goud VS

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties