Topanalist: bitcoin bullmarkt is nog niet voorbij

5733 totale weergaven
bitcoin BTC prijs koers

Als we de pseudonieme analist Bluntz mogen geloven, dan is de bullmarkt van bitcoin nog lang niet voorbij. Hij denkt dat de koersstijgingen van bitcoin tot begin 2025 kunnen duren. Wat dat betreft behoort een nieuwe en meer overtuigende all-time high dus nog altijd tot de mogelijkheden, mits Bluntz gelijk krijgt.

Bullish over bitcoin

Op basis van de grafiek van Bluntz, die bekendstaat om het gebruiken van de Elliott Wave Theory, lijkt bitcoin in een zogenaamde vijfde golf te zitten op de weekgrafiek.

Bluntz suggereert dat bitcoin de vijfde golf van een patroon kan afmaken, waar het eind 2022 aan begon. Die vijfde golf moet de bitcoin koers tot net onder de 100.000 dollar brengen.

Image

Volgens de Elliott Wave Theory bewegen de koersen van financiële assets zich in vijf golven (omhoog of omlaag), gevolgd door een correctie van drie golven (omlaag of omhoog).

Meer positieve signalen voor bitcoin

Dat is niet het enige positieve signaal wat Bluntz momenteel voor bitcoin ziet. Volgens de analist is er ook sprake van een zogenoemde bullish divergentie op de dagelijkse grafiek.

Hiervan is sprake als de koers van een asset daalt, terwijl de Relative Strength Index (RSI) – een momentum indicator uit de technische analyse – juist stijgt.

Image

“Het verbaast mij dat er zo weinig mensen zijn die praten over de bullish divergentie voor bitcoin op de dagelijkse grafiek. Dat wijst erop dat het vertrouwen echt een klap heeft gekregen”, aldus de analist.

Een bullish divergentie is voor analisten die zich baseren op de grafieken vaak een signaal dat er sprake is van een trendomkering. Dat zou in theorie betekenen dat bitcoin rond de bodem zit en weer kan beginnen met stijgen.

Daar lijkt het op dit moment heen te gaan, omdat de bitcoin koers vanaf de lokale bodem van 53.500 dollar al ongeveer 5.500 dollar is gestegen naar de huidige koers van 58.000 dollar.

We hebben echter eerder gedacht dat het ergste achter de rug was voor de digitale munt.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....