Trader verliest $100.000 aan stablecoins door een arbitragebot

Een eigenaar met stablecoins heeft in paniek meer dan $100.000 verloren. Het gaat om de USDR, een stablecoin uitgegeven op het Polygon netwerk. Hij verkocht dit voor nul USDC en verloor daardoor zijn digitale fortuin.

Dubbele fout met stablecoin

Blockchain-trackingplatform Lookonchain deelt dat de USDR-stablecoin op 11 oktober zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor.

Een van de eigenaars van deze (niet zo stabiele) stablecoin ruilde 131.350 USDR in voor 0 USDC, waardoor een MEV-bot $107.000 aan winst kon sweepen en claimen. MEV staat voor Maximal Extractable Value, de maximale waarde die je met een bot uit een block kunt halen. Voorheen was dit de waarde die miners per block konden innen.

De stablecoin wordt uitgegeven door het Tangible-protocol en wordt gedekt door een mandje aan cryptovaluta. Het was bedoeld dat de Real USD (USDR) de waarde van de USD zou volgen, maar het verloor op 11 oktober zijn 'peg' nadat een golf van aflossingen de liquide activa van het project had leeggezogen.

Aan het einde van de dag verhandelde de USDR ten opzichte van de USD rond de $0,53, een daling van bijna 50%. Dit veroorzaakte paniek onder de eigenaars van de USDR-stablecoin die (tegen hun verwachting in) veel geld leken te verliezen.

Afgezien de verkooporders van traders die in paniek dachten nóg meer te gaan verliezen, en deze ene USDR-bezitter die meer dan $100.000 verloor aan een MEV-bot, is de omvang van de USDR-depeg nog niet duidelijk.

Volgens Polyscan waren er op 12 oktober meer dan 2.400 entiteiten met een USDR-balans. Samen zijn ze goed voor een totaal van 45,5 miljoen tokens.

Lees meer over:
stablecoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...