Transacties tussen DCG en Genesis onder de loep in Amerika

Digital Curreny Group (DCG) heeft een nieuw onderzoek te pakken. Volgens Bloomberg gaat het om de geldstromen tussen Genesis en moederbedrijf DCG.

Genesis stopte eind 2022 met het uitbetalen van hun klanten. Het Nederlandse Bitvavo en het Amerikaanse Gemini hebben allebei nog honderden miljoenen te goed van Genesis. Het onderzoek in New York moet kijken hoe de financiële houdingen precies zijn tussen DCG en Genesis.

Het gaat slechts om een onderzoek, er is nog niemand aangeklaagd of schuldig bevonden. Naast aanklagers in New York doet ook de Securities and Exchange Commission (SEC) een duit in het zakje. Zij waren al voor de onrust in de cryptomarkt bezig met een onderzoek naar Genesis en DCG.

In het artikel van Bloomberg reageert een woordvoerder van DCG op de berichtgeving: “Wij weten niets van een onderzoek vanuit New York naar DCG.”

Het is ook niet bekend waar de onderzoeken precies over gaan. Wel is duidelijk dat de Amerikaanse autoriteiten actie ondernemen na de implosie in 2022 van verschillende bedrijven. Of er ook echt wat gedaan kan worden, is maar de vraag.

Genesis is een bekende financiële dienstverlener in de industrie. Het is een van de vele bedrijven in het portfolio van DCG. Bitvavo en Gemini gebruikte het bedrijf om hun renteproducten rondom bitcoin en tokens aan te bieden. Het is onduidelijk of en wanneer er wordt terugbetaald.

Ook wordt er een spel gespeeld tussen DCG en Gemini. Laatstgenoemde wil duidelijkheid over de $900 miljoen die men nog te goed heeft. Mede-oprichter Cameron Winklevoss roept DCG-directeur Barry Silbert op om snel tot een oplossing te komen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...