Cameron Winklevoss pakt Barry Silbert hard aan in open brief

Vandaag gaan twee crypto-kemphanen publiekelijk de strijd aan. Cameron Winklevoss stuurt een open brief naar Barry Silbert.

Cryptobeurs Gemini (opgericht door Cameron & Tyler Winklevoss) heeft nog $900 miljoen te goed van een bedrijf dat onder de hoeden van Silbert valt. Laatstgenoemde is CEO bij Digital Currency Group (DCG). En daar valt vervolgens Genesis weer onder.

Genesis werd door Gemini gebruikt om hun 'Earn' programma vorm te geven. In de praktijk konden klanten van Gemini hun geld uitlenen tegen een bepaalde beloning. Een deel van dit geld zit nu echter vast, of is niet aanwezig bij Genesis. Inmiddels zijn opnames bij zowel Genesis en Gemini Earn opgeschort.

Honderdduizenden klanten kunnen niet bij hun geld. In de open brief speelt Winklevoss daar op in. Hij benadrukt dat het hier ook gaat om spaargeld van doorsnee klanten van Gemini, niet alleen om een schaakspel tussen miljardairs.

Adviseurs van Gemini kwamen eind vorig jaar met een voorstel. Volgens Silbert is daar vanuit DCG inmiddels op gereageerd, maar hebben zij nog geen reactie gehad. Volgens Winklevoss heeft Genesis nog veel geld te goed van moedermaatschappij DCG. Met dat geld zouden Gemini en andere schuldeisers geholpen kunnen worden.

Cameron Winklevoss noemt ook een deadline: hij wil voor 8 januari om de tafel om tot een oplossing te komen.

De hele brief van Cameron Winklevoss vind je hieronder:

Cameron Winklevoss pakt Barry Silbert hard aan in open brief

w

Cameron Winklevoss pakt Barry Silbert hard aan in open brief

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...