Trezor Model T review: Topkeuze voor geavanceerde cryptobeveiliging

2689 totale weergaven

De Trezor Model T is een hardware-wallet van Trezor, die voortbouwt op het succes van de Trezor One en belangrijke upgrades biedt. De Model T is ontworpen voor zowel beginners als doorgewinterde cryptoliefhebbers en belooft verbeterde beveiligingsfuncties, gebruiksgemak en ondersteuning voor een breed scala aan cryptocurrencies.

In deze review gaan we dieper in op de belangrijkste functies, bruikbaarheid en algemene prestaties van de Trezor Model T om u te helpen beslissen of dit de juiste keuze is voor uw crypto behoeften.

Uitpakken en eerste indrukken

De Trezor Model T wordt geleverd in een verbeterde verpakking die de uitpakervaring naar een hoger niveau tilt. In de doos vind je de hardware wallet, een USB-C kabel, een booklet voor jouw Word Recovery Seed, een beknopte handleiding en enkele stickers. Een leuke nieuwe toevoeging is het magneetje met plakstrip in de vorm van jouw wallet, zodat je deze altijd binnen handbereik hebt.

Belangrijkste functies

Laten we beginnen met de belangrijkste kenmerken die van de Trezor Model T een sterke concurrent maken op de markt voor hardware-wallets.

Geavanceerde beveiliging

De Trezor Model T is uitgerust met een EAL6+ gecertificeerd veilig element dat topklasse bescherming biedt tegen zowel fysieke als digitale aanvallen. Deze chip, die ook gebruikt wordt in high-end creditcards en paspoorten, zorgt ervoor dat uw private keys veilig blijven, zelfs als het apparaat in verkeerde handen valt. Bovendien ondersteunt het apparaat geavanceerde “pass phrase protection”, wat een extra beveiligingslaag toevoegt.

Brede ondersteuning voor crypto

De Trezor Model T ondersteunt meer dan 1000 munten en tokens, waaronder grote cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Cardano, en is daarmee goed voorbereid op diverse crypto portefeuilles. Het ondersteunt ook alle ERC20-tokens, waardoor het een veelzijdige keuze is voor crypto-gebruikers.

Uitgebreide back-up opties

De Model T ondersteunt meerdere back-up methoden, waaronder een standaard 12-woord “recovery seed” en de robuustere Shamir Backup, die jouw “recovery seed” opsplitst in meerdere delen die op verschillende locaties zijn opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat het verlies van een enkele share niet uw hele back-up in gevaar brengt.

Ergonomisch ontwerp

Met een helder kleuren-touchscreen en een eenvoudige interface zorgt de Trezor Model T voor gebruiksgemak. De interface maakt navigatie en het uitvoeren van transacties eenvoudiger en intuïtiever in vergelijking met eerdere modellen.

Instelproces

Het installeren van de Trezor Model T is eenvoudig. Na het uitpakken moet u de Trezor Suite app downloaden van de Trezor website en uw apparaat aansluiten. De app leidt u door de installatie van de nieuwste firmware en apparaat-verificatie.

Het back-up proces bestaat uit het opschrijven van het “recovery seed” dat op het scherm van het apparaat wordt weergegeven. Voor gevorderde gebruikers is de Shamir Backup optie beschikbaar, die een verbeterde beveiliging biedt door het “recovery seed” in meerdere delen op te splitsen.

Prestaties en gebruikerservaring

De Trezor Model T blinkt uit in dagelijks gebruik. Het kleuren-touchscreen en de intuïtieve interface maken navigeren eenvoudig en de Trezor Suite app biedt een schone, gebruiksvriendelijke omgeving voor het beheren van uw activa.

Transacties zijn eenvoudig uit te voeren en de app ondersteunt geavanceerde functies zoals aangepaste transactiekosten. De fysieke knoppen zijn stevig en nauwkeurig en bieden een betrouwbare gebruikerservaring.

Vergelijking met andere modellen

Als u de Trezor Model T overweegt, is het handig om hem te vergelijken met de andere populaire modellen van Trezor om zijn plaats in het assortiment te begrijpen.

Trezor One

Vergeleken met de Trezor One biedt de Model T aanzienlijke upgrades, waaronder een veiligere EAL6+ chip, een snellere processor en ondersteuning voor een breder scala aan cryptocurrencies. De toevoeging van een kleuren-touchscreen verbetert de compatibiliteit en het gebruiksgemak.

Model T

De Model T, het paradepaardje van Trezor, is met 189 euro duurder dan de 79 euro van de Trezor One. Beide modellen bieden vergelijkbare beveiligingsfuncties en ondersteuning voor munten, maar de Model T heeft een kleurenaanraakscherm, wat intuïtiever kan zijn voor frequente transacties. Als je geld wil besparen, is de Trezor One een aantrekkelijk alternatief zonder aan veiligheid of functionaliteit in te boeten.

Voor- en nadelen

Voor een evenwichtig beeld zetten we de voor- en nadelen van de Trezor Model T op een rijtje.

Voordelen

 • Handig touch-screen scherm
 • Sneller en makkelijker in gebruik
 • Vriendelijke interface
 • Extra veilig

Nadelen

 • Relatief prijzig ten opzichte van de andere modellen
 • Lijmresten van de hologram sticker
 • USB-C kabel enigszins kort

Samenvatting

De Trezor Model T is een van onze favoriete wallets. De wallet bouwt verder op een jarenlange reputatie, heeft een fijn touchscreen, krijgt voortdurend updates en heeft een reeks extra beveiligingsopties voor degenen die dit graag willen gebruiken. Wanneer jij het budget ervoor hebt, is de Model T een absolute aanrader.

De hardware wallet biedt gebruikers een betrouwbare en veilige manier om hun cryptocurrencies op te slaan. Het apparaat combineert gebruiksvriendelijkheid met geavanceerde beveiligingsopties, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel beginners als ervaren handelaren. Met zijn verbeterde ontwerp en functies is de Trezor Model T een investering die de moeite waard is voor iedereen die waarde hecht aan de veiligheid van zijn digitale activa.

Blijf potentiële bedreigingen voor en bescherm uw crypto beleggingen met de Trezor Model T, de ultieme hardware-wallet voor beveiliging.

  Door: Raul Gavira

  Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....