Trump: Bitcoin (BTC) en andere cryptomunten zijn geen geld

Bitcoin (BTC) komt steeds meer in het nieuws sinds de prijs voor één BTC weer boven de $10.000 is geklommen. Niemand minder dan Donald Trump besloot vandaag om ook zijn mening over bitcoin te geven.

Dat gebeurde, zoals de Amerikaanse president wel vaker doet, via Twitter. Het is zoals je verwacht het bekende riedeltje: bitcoin wordt gebruikt voor drugshandel en andere illegale activiteiten!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Trump is duidelijk: bitcoin en andere cryptomunten zijn geen geld.

Dat statement strookt al niet met zijn eerdere beweringen. Want blijkbaar gebruikt men het wel als geld in bepaalde kringen. En dat zijn niet alleen criminelen, maar ook mensen die graag handelen zonder toestemming van derden.

En dat is op zichzelf niet crimineel. Dat zou het in ieder geval niet moeten zijn..

Trump en Bitcoin

Eerder liet de president van Amerika al weten meer dollars bij te willen drukken om de strijd aan te gaan met China en Europa. Trump lijkt zich naar buiten toe steeds meer te uiten over zijn voorkeuren qua monetair beleid.

Bitcoin en cryptomunten horen tegenwoordig dus ook bij het uitleggen van financiële inzichten. Dat is winst. Naar buiten toe zijn de meeste politici en beleidsmakers echter totaal niet positief. Zo vindt de Europese Centrale Bank bitcoin geen geld en zeker geen bedreiging.

Niet gek, want als bitcoin blijft groeien ondermijnt het regeringen en met name uitgevers van geld natuurlijk enorm.

Andere cryptomunten

Ook het project van Facebook en consorten, de Libra Blockchain, kan op weinig positieve woorden van Trump rekenen. In die tweet laat hij weten dat er maar één wereldmunt is en dat is de Amerikaanse dollar.

Een interessant detail: hij benoemt dat je moet voldoen aan alle eisen om een bank te zijn. Want zo ziet hij de cryptomunt Libra. Dat is natuurlijk al lang niet meer zo, door cryptomunten kan iedereen zijn of haar eigen bank zijn.

Calibra, de wallet van Facebook voor de Libra, is trouwens geregistreerd als betaalprovider bij de ‘Financial Crimes Enforcement Network’. Dus Facebook is al goed op weg om de juiste papiertjes te bemachtigen. Het bedrijf van Mark Zuckerberg gaat doorzetten. Dat wordt dus nog een leuke strijd.

Daarnaast staat het iedereen ter wereld vrij om een ‘cryptobank’ te beginnen. Al zal dat door lokale regelgeving nog wel worden bemoeilijkt.

Wat vind jij?

Laat je mening horen in onderstaande poll!
[totalpoll id=”38673″]

Reacties

Natuurlijk reageren tienduizenden mensen op een tweet van de Amerikaanse president. En als het over bitcoin en andere cryptomunten gaat dan weet die community het toetsenbord ook wel te vinden. Een kleine greep uit de reacties.

Matt Odell probeert Trump uit de tent te lokken. Op het schoolplein werken dit soort provocaties nog wel eens, dus wie weet hoe dit werkt op het hoogste podium qua mondiale politiek…

Uiteraard is ‘Pomp’ ook van de partij.

Caitlin Long is onderdeel van het ‘blockchain taskforce’ in Wyoming en verdedigt de industrie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsTrump

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...