Twee Texanen verdienden in 2021 $4 miljoen door met afgefakkeld gas bitcoin te minen

Brent Whitehead en Matt Lohstroh, twee 23-jarige Texanen, besloten in 2019 de bitcoin mining industrie te betreden met een relatief nieuw idee. Afgelopen jaar haalde ze met dat idee een omzet van 4 miljoen dollar binnen en voor 2022 verwachten de heren een omzet van 20 miljoen dollar.

Whitehead en Lohstroh constateerden dat de olie- en gasindustrie ieder jaar grote hoeveelheden gas affakkelt. Een proces dat niet alleen vervuilend is, maar ook betekent dat er een hoop energie voor niets verloren gaat. De perfecte plek om bitcoin te minen dus.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CO2-uitstoot 63 procent lager dankzij bitcoin mining

Olie- en gasproducenten worstelen al jaren met het vraagstuk wat te doen met natuurlijke gasbronnen die per ongeluk worden gevonden bij het boren naar olie. Terwijl olie eenvoudig te transporteren is, heb je voor gas pijplijnen nodig die vaker niet dan wel aanwezig zijn.

Als er toevallig een pijplijn in de buurt is, dan kunnen ze het gas daar nog naartoe brengen. Maar als de eerste pijplijn verder dan 30 kilometer van de bron verwijderd is, dan is het verbranden van het gas de meest efficiënte manier om er vanaf te komen. Dit is waarom je vaak ook vlammen ziet oprijzen vanuit olievelden.

Behalve de klimatologische impact van het voor niets verbranden van gas, verbranden de olie- en gasproducenten in feite ook geld. Voor Whitehead en Lohstroh was de oplossing simpel: bitcoin mining.

Giga Energy Solutions stuurt containers vol met bitcoin miners naar een olieveld en gebruikt het gas om energie op te wekken om daar vervolgens de miners mee aan het werk te zetten. Het mooie aan dit proces is dat het de CO2-uitstoot met 63 procent verlaagd ten opzichte van het simpelweg verbranden van het gas.

Deals met meer dan 20 olie- en gasbedrijven

Whitehead laat tegenover CNBC weten inmiddels meer dan 20 olie- en gasbedrijven als klant te hebben. Waarvan er vier zelfs beursgenoteerd zijn. Giga geeft verder aan in gesprek te zijn met staatsfondsen en dat ze in rap tempo uitbreiden. Momenteel heeft Giga 11 mensen in dienst en daar komen er deze maand nog 6 bij.

Lohstroh en Whitehead zijn onderdeel van een beweging van mensen die groots inzetten op bitcoin mining om de toekomst van de energiesector te transformeren. “Hun klanten verdienen extra geld dankzij bitcoin mining en tegelijkertijd lossen ze een klimaatprobleem op”, aldus Lee Bratcher, de president van de Texas Blockchain Council.

Het mooie voor bitcoin is dat belangrijke bedrijven in de Verenigde Staten in steeds grotere mate afhankelijk worden van het succes van bitcoin. Hoe meer bedrijven bitcoin mining inzetten en daarmee ook nog eens het klimaat helpen, hoe kleiner de kans op een verbod op bitcoin of bitcoin mining.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....