5 opmerkelijke bitcoin transacties van vandaag

469 totale weergaven

Bitcoin (BTC) is een open geldnetwerk. Alle transacties zijn voor iedereen in te zien. We hebben 5 opmerkelijke transacties van vandaag voor je op een rij gezet.

Het Twitteraccount Whale Alert houdt veel grote bitcoin adressen in de gaten. Een van de meest opvallende transacties was die van een onbekend adres naar Bitstamp. Een whale stuurde 1.000 bitcoin (ruim $42 miljoen) naar cryptobeurs Bitstamp.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vaak zijn grote transacties zoals hierboven tussen een of twee onbekende partijen. De transacties en adressen op het bitcoinnetwerk zijn zichtbaar, maar het is bij het grootste gedeelte van de transacties niet bekend wie er achter het geld zit.

Dat ligt anders bij grote beurzen. De grote adressen zijn vaak te koppelen aan bedrijven. Een grote transactie van 851 bitcoin is daar een voorbeeld van. Een handelaar stuurde dit bedrag van Coinbase naar Binance.

Coinbase zelf ontving 1.085 bitcoin in één grote transactie.

Opnames van Gemini

Gemini is een grote Amerikaanse cryptobeurs. Het bedrijf heeft naast retailklanten ook veel grotere bedrijven die via hen bitcoin kopen. Onderstaande transacties (van 501 BTC en 1.001 BTC) zijn mogelijk van grote investeerders die via het platform bitcoin hebben gekocht. Het geld lijkt naar een eigen wallet te zijn gestuurd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...