Twitter heeft met Dogecoin (tijdelijk) een nieuw logo

wat is dogecoin

Elon Musk is weer bezig. De website van Twitter heeft vanuit het niets een nieuw logo en jawel... het betreft Doge.

DogeTwitter

Sinds Elon Musk enkele maanden geleden Twitter opkocht is er veel gebeurd. Ten eerste niet alleen omdat het algoritme openbaar is gemaakt en er plannen zijn voor een Twitter Coin, maar ook omdat er veel andere nieuwe dingen zijn aangekondigd en doorgevoerd, waaronder de betaalde vinkjes-accounts.

Nu ineens vanuit het niets en zonder enige aankondiging staat het Dogecoin-logo op de homepage van Twitter. Als je het zelf wilt checken zou je de website www.twitter.com wellicht vanuit private modus of een incognito browser bezoeken. Het kan zijn dat het oude logo nog in je cache zit.

Twitter heeft met Dogecoin (tijdelijk) een nieuw logo

Musk is al lange tijd fan van de memecoin. In een gesprek op Clubhouse zei hij vorig jaar al:

"Arguably the most entertaining outcome, the most ironic outcome, would be that Dogecoin becomes the currency of earth of the future,"

Enkele seconden nadat de eerste mensen het nieuwe logo zagen, schoot de prijs van de altcoin de lucht in. Op moment van schrijven is de koers al 17% gestegen. Let op: het is allemaal pure speculatie en het heeft weg van een pump (en een latere dump).

Van lightning naar Doge

Toen oud-baas Jack Dorsey nog aan het roer van Twitter stond, was het voornamelijk bitcoin dat de aandacht kreeg. Via Strike werden er met lightning een donatiepot voor profielen ingebouwd. Als niet-Amerikaan kun je er een on-chain adres achterlaten.

Dorsey is ook fan van het fooi-model voor posts, maar dit is nooit geïntegreerd. Intussen focust Dorsey zich met nostr op een open source variant met lightning-zaps. Musk gaat op de Doge-tour.

Het is geen geheim dat Musk probeert om van Twitter een alles-in-één-app en betaalbedrijf te maken. De eerste screenshots van ingebouwde Twitter Coins zijn al uitgelekt.

Of het Dogecoin-logo een grap is of het begin van verdere plannen met de altcoin is niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!