Is Twitter de volgende techgigant die Bitcoin koopt? CFO geeft duidelijke hint

Is Twitter de volgende techgigant die Bitcoin koopt? CFO geeft duidelijke hint

Is Twitter de volgende techgigant die Bitcoin koopt? Chief financial officer (CFO) Ned Segal hint naar serieuze interesse. In gesprek met CNBC zegt Segal dat het bedrijf open staat voor de stap richting bitcoin.

Hij noemt interesse van de werknemers en klanten als mogelijke reden om bitcoin toe te voegen aan de balans.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voorbereiding

De directeur van Twitter, Jack Dorsey, is al jaren een prominente bitcoiner. Zijn boodschap is ook aangekomen bij andere delen van het bedrijf. Segal legt uit: ''We hebben van te voren goed nagedacht over het betalen van werknemers in bitcoin als ze er om vragen.''

Ook heeft het bedrijf al een plan liggen als hun klanten en partners betaald willen krijgen in bitcoin. Bitcoin op de balans wordt dan een serieuze overweging, aldus de CFO.

Segal: ''Dit is iets waar we naar blijven kijken, maar we hebben nog geen veranderingen doorgevoerd.''

Twitter en bitcoin

Twitter en bitcoin lijken een logische combinatie. Zusterbedrijf Square zit al vol in deze industrie: het bedrijf verkoopt met de Cash App voor miljoenen aan bitcoin per maand en ze hebben ook BTC als spaarmiddel op de balans.

Misschien is het wishful thinking, maar Twitter lijkt een logische nieuwe naam in het rijtje van Tesla en MicroStrategy. Beide bedrijven zetten vooral in op BTC als spaarmiddel en reserve asset. Zij investeerde al miljarden dollars in bitcoin.

Bij de uitingen van Segal gaat het voorlopig meer om betalingen met BTC. Het is nog geen zekerheidje dat het bedrijf actief iets met bitcoin gaat doen, maar het is in ieder geval wel onderwerp van gesprek in de hoogste divisies van het bedrijf.

Wie volgt?

In de Hup Bitcoin Podcast bespreken we de laatste ontwikkelingen in de wereld van bitcoin. In de meest recente aflevering komt ook de stap van Tesla en mogelijk andere bedrijven richting BTC voorbij. Wordt Twitter of toch een partij als Apple de volgende?

Lees meer over:
Bitcoin Twitter

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties