#Bitcoin populair op Twitter: welke bekende personen doen mee?

Elon Musk is naast op papier de rijkste man op aarde ook iemand die houdt van het vuurtje opstoken. De miljardair is populair op social media en daar flirt hij al tijden met bitcoin (BTC). Mede door zijn tweets ontploft bitcoin twitter.

Eens in de zoveel tijd komt bitcoin in het nieuws. Vaak is dat wanneer de prijs beweegt. Maar waar je echt de bitcoiners van de toekomst bereikt is social media. Musk tweet over BTC en hij start een nieuwe trend: veel bekende en minder bekende bitcoiners zetten #bitcoin in hun beschrijving.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerlijk is eerlijk: Musk is lang niet het eerste bekende figuur die dit doet, maar mensen doen hem graag na. Mensen als Jack Dorsey gingen hem al voor.

Bitcoin

Balaji S. Srinivasan omschrijft de huidige trend als het begin van iets moois: bitcoin is het vlaggenschip voor technologie. Balaji: ''We gaan terug naar de basis: encryptie, privacy, peer-to-peer, rechten voor het individu, vrijheid van meningsuiting en decentralisatie van macht.

Daarbij help je niet als je alleen '#bitcoin' in je omschrijving zet, maar het laat zien dat je meedoet.

Matt Odell zei het in 2018 al: iedereen die BTC koopt heeft de stimulans om bitcoin ook te verbeteren en te promoten.

Wie doet er mee?

Alexis Ohanian is de medeoprichter van Reddit. Hij gaf in 2020 zijn plek in het bestuur op. Ohanian doet ook mee

Russell Okung laat de helft van zijn miljoenensalaris uitbetalen in bitcoin. De speler in de Amerikaanse National Football League (NFL) is al jaren bezig met het promoten van bitcoin.

Anthony Scaramucci is met zijn hedgefonds SkyBridge inmiddels ook actief in de wereld van bitcoin. Zijn bitcoin fonds hoopt ook een graantje mee te kunnen pikken in deze opkomende industrie.

De gebroeders Winklevoss kunnen natuurlijk niet achterblijven. Zij hebben naar eigen zeggen zo'n 1% van alle bitcoin persoonlijk in bezit. Daarnaast runnen ze samen de beurs Gemini.

Social media

Niet alleen op Twitter is bitcoin booming. Ook op andere social media zien we een gigantische piek in interesse. Het gaat daarbij overigens niet alleen over BTC. Ook meme coins als Dogecoin staan plots weer in de schijnwerpers.

In onderstaande grafiek zie je de toename van leden van de grootste crypto pagina's op Reddit.

#Bitcoin populair op Twitter: welke bekende personen doen mee?

Bitcoin Magazine NL zit ook op Twitter, je vindt ons hierrr.

Lees meer over:
Elon MuskTwitter

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...