Unicum sinds 2019: negatieve premium van $1.440 op bitcoin prijs bij Coinbase

De prijs van bitcoin schoot de laatste dagen alle kanten op, maar vooral omlaag. Deze volatiliteit zorgt ook voor verschillende prijzen tussen cryptobeurzen. Op Coinbase was er zelfs een negatieve premium van 0,4%.

Negatieve premium

Omdat bitcoin een protocol en valuta is dat op het internet leeft, heeft het niet één prijs. Doorgaans worden prijsverschillen tussen exchanges door arbitrage tot het minimum gebracht, maar dat is niet altijd het geval.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het heeft er veel weg van dat er op Coinbase Pro bovengemiddeld veel verkopers waren. Dit is het platform dat veel institutionele klanten gebruiken voor cryptohandel.

De negatieve premium van de prijs van bitcoin op Coinbase (ten opzichte van de gemiddelde wereldwijde prijs) schoot tot het laagste punt in drie jaar. Volgens CryptoQuant daalde dit tot -0,4%.

Unicum sinds 2019: negatieve premium van $1.440 op bitcoin prijs bij Coinbase

Het laatste jaar was vaak te zien hoe er grote bedragen aan bitcoin van Coinbase Pro af werden gehaald. Men verwees naar de ‘grote kopers’ en hing hier een bullish sentiment aan. Nu kunnen we dus het tegenovergestelde stellen: het was 35 maanden geleden dat de klanten van Coinbase dermate bearish waren.

Geen risico’s

Gek is het niet, gezien deze grote investeerders ook naar meer macrotrends kijken. Momenteel is er in de bredere financiële markt veel twijfel. Aandelenindices dalen, terwijl de dollarindex stijgt. Men lijkt risicovolle assets van de hand te willen doen.

Ter vergelijking: de laagste prijs van bitcoin op Coinbase was $25.330. Op Bitfinex en Binance lag dit hoger, met respectievelijk $26.600 en $26.770. De prijs op Coinbase was de laagste sinds december 2020.

Coinbase moest onlangs ook niet al te positieve kwartaalcijfers overleggen, waardoor het aandeel omlaag schoot. Ook bracht een door de SEC verplichte notitie over faillissementen de geruchtenmolen op gang. CEO Armstrong deelde op Twitter dat de fondsen van klanten (nog) niet in gevaar zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase