Angst over faillissement dwingt Coinbase CEO te roepen dat fondsen veilig zijn

Brian Armstrong, de CEO van het beursgenoteerde Coinbase, voelt zich genoodzaakt zijn klanten gerust te stellen met de woorden dat hen tegoeden in ieder geval veilig zijn. Een bepaling in de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf over de fondsen van klanten in geval van een faillissement baarde de markt zorgen.

Twitteraar WizardofAus onthult in de bovenstaande tweet een bepaling waarin staat dat de assets van klanten in het geval van een faillissement in handen van de curator kunnen vallen. In zijn post herhaalt hij nog maar eens de wijsheid "niet jouw sleutels, niet jouw coins", waarmee hij wil zeggen dat je bitcoin nooit helemaal veilig zijn bij een beurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Jullie tegoeden zijn veilig, zoals ze dat altijd geweest zijn'

Aangezien Coinbase een miljardenbedrijf is waar veel bitcoiners op vertrouwen, voelde CEO Brian Armstrong zich genoodzaakt om op de commotie te reageren. Zijn eerste reactie? "Jullie tegoeden zijn veilig bij Coinbase, zoals ze dat altijd geweest zijn", aldus Armstrong in een eerste reactie op Twitter.

Armstrong legt uit dat de tegoeden van klanten in de meeste gevallen veilig zijn, zelfs in het geval van een faillissement. Het team werkt er momenteel aan dat de beurs hetzelfde kan zeggen voor het retail-publiek, dat momenteel niet beschermd is bij een eventueel faillissement van de beurs.

Voor de miljoenen klanten die Coinbase heeft zou dat een welkome verandering van de voorwaarden zijn, aangezien het beursplatform de afgelopen maanden niet goed presteert. De kwartaalcijfers voor het eerste kwartaal van 2022 waren dramatisch tot slecht te noemen.

Kwartaalcijfers Q1 2022 Coinbase

Deze week was het aan Coinbase om de kwartaalcijfers van het eerste kwartaal van 2022 te publiceren en het bedrijf kwam met een enorm miljoenenverlies uit de kast. De afgelopen 5 dagen verloor het aandeel voor 71 dollar aan waarde en staat het nu nog op slechts 53,72 dollar. Waarmee het een daling van ongeveer 57 procent achter de rug heeft.

De all-time high van het aandeel staat op ongeveer 369 dollar, waar het momenteel dus ver van verwijderd is. De prestaties van Coinbase zijn tekenend voor de zwalkende bitcoin koers. In navolging van het UST en Terra-protocol drama is die namelijk tot ver onder de 30.000 dollar gezakt.

Momenteel koop je een bitcoin voor 27.500 dollar en het heeft er alle schijn van dat deze zure periode nog niet achter de rug is. Het macro-economische klimaat is op dit moment niet gunstig voor bitcoin, maar het belangrijkste is dat het protocol zich hier niets van aantrekt. De bitcoin blockchain blijft rustig doortikken en dat is precies de belangrijkste eigenschap van bitcoin.

Koop bitcoin bij Bitvavo

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....