Uniswap biedt record $ 15.5M Bug Bounty voor de lancering van v4
Uniswap Labs heeft een bug bounty programma van $ 15,5 miljoen gelanceerd dat zich richt op kwetsbaarheden in haar v4 kerncontracten. Dit is het grootste bounty aanbod in de gedecentraliseerde financiële sector.
Uniswap’s historische bug bounty initiatief
Uniswap’s $ 15,5 miljoen bug bounty programma zet een nieuwe benchmark in de DeFi ruimte. Het programma richt zich op het beveiligen van de v4 kerncontracten. Ontwikkelaars kunnen tot het volledige bedrag verdienen door kritieke kwetsbaarheden te melden.
Het initiatief is bedoeld om het vertrouwen te versterken in de aanloop naar de lancering van v4, die “hooks” introduceert om de aanpasbaarheid voor liquiditeitsaanbieders en swappers te verbeteren.
Volgens Uniswap Labs is het programma een belangrijke stap in het maximaliseren van de veiligheid van v4, als aanvulling op negen onafhankelijke audits en een beveiligingswedstrijd ter waarde van $ 2,35 miljoen die eerder dit jaar werd gehouden.
There's a new top bounty in town!
— BountyVision (@BountyVision) November 26, 2024
🫡 @Uniswap https://t.co/RrGvrBYn1w pic.twitter.com/hHgOf16sTg
Strikte richtlijnen en uitgebreide dekking
Het bug bounty programma heeft strikte toelatingscriteria en vereist gedetailleerde rapporten met reproductie stappen en duidelijke risicobeoordelingen. Het toepassingsgebied omvat kwetsbaarheden in de v4 kerncontracten, websites en mobiele toepassingen. Perifere contracten en integraties met derden zijn voorlopig uitgesloten, maar zullen naar verwachting in de toekomst worden toegevoegd.
Meldingen moeten vertrouwelijk blijven totdat de problemen zijn opgelost. Kwetsbaarheden die in aanmerking komen zijn onder andere kritieke exploits die resulteren in codewijzigingen, met uitbetalingen variërend van $ 2.000 tot $ 15,5 miljoen. Ontwikkelaars komen ook in aanmerking voor publieke erkenning, wat deelname verder stimuleert.
DeFi beveiligingsstandaarden verbeteren
Uniswap’s proactieve aanpak sluit aan bij zijn streven naar toonaangevende beveiligingsstandaarden. Door een dergelijk robuust programma te lanceren, beveiligt Uniswap niet alleen zijn eigen ecosysteem, maar legt het ook de lat hoger voor de bredere DeFi-industrie.
Met de release van v4 in het verschiet, zorgt het bug bounty programma voor een versterkte basis voor het volgende hoofdstuk van Uniswap’s reis en verstevigt het zijn positie als leider in gedecentraliseerde financiering.