XRP koers op rand van doorbraak tijdens Ripple vs SEC rechtszaak – Wat gaat XRP doen vandaag?

7747 totale weergaven
xrp

Nieuwe ontwikkelingen binnen de Ripple vs SEC rechtszaak hebben ervoor gezorgd dat er nieuw optimisme is ontstaan binnen de Ripple community. Toch blijft de XRP koers hard dalen. Wat gaat XRP doen?

Met een daling van meer dan 9% over de afgelopen week wordt het tijd dat de XRP community weer een positieve ontwikkeling doormaakt. XRP is nu namelijk al bijna 30% gedaald sinds vorig jaar.

xrp koers
XRP koers grafiek (7 dagen) – bron: CoinMarketCap

De belangrijkste reden achter deze daling is de onzekerheid die gepaard gaat met de Ripple vs SEC rechtszaak. Al in 2020 klaagde de SEC Ripple aan voor het verkopen van effecten. Sindsdien bevinden deze partijen zich in een rechtszaak die al meerdere dieptepunten en een aantal hoogtepunten heeft opgebracht voor de XEP koers.

Ondanks de slechte prestaties van de XRP koers, die zich op maandagochtend op slechts $ 0,4358 bevindt, geven veel crypto analisten aan dat dit weleens het slechtste moment kan zijn om XRP te verkopen.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1809577756482572328%7Ctwgr%5Ea4235dee329fff2f698a1a726c53361387596ec0%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Furl%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2F_Crypto_Barbie%2Fstatus%2F1809577756482572328

Bevindt XRP koers zich op rand van doorbraak?

Naar verwachting gaat juli een erg belangrijke maand vormen voor de Ripple community. Volgens Fred Rispoli, een bekende advocaat die zich vaker over XRP heeft uitgesproken, gaat Rechter Analisa Torres deze maand namelijk een beslissing maken in deze rechtszaak.

Een positieve uitkomst in deze rechtszaak gaat ongetwijfeld leiden tot stijgingen voor de XRP koers. En over de maanden heen hebben meerdere experts zich positief uitgesproken over de kansen voor Ripple.

De XRP community is dan ook hoopvol over de uitkomst van deze rechtszaak. Een jaar geleden werd duidelijk hoe groot de impact kan zijn voor de XRP koers. Een gedeeltelijke overwinning zorgde ervoor dat de XRP koers bijna 100% steeg richting een waarde van $ 1. Nu we ons verder in dit proces bevinden is de verwachting dat $ 1 slechts de start is.  De All-Time high van XRP staat op ath_usd symbol=”xrp”] , dit was op 2018-01-04 08:50:00. Zal XRP deze koers kunnen evenaren?

Een overwinning in de rechtszaak met de SEC is echter geen garantie en een negatieve uitkomst kan dramatische gevolgen hebben voor de XRP koers.

Wat betekend dit nieuws voor mij?

Net als andere crypto munten is ook XRP behoorlijk volatiel, met de komende uitspraak in deze zaak kan het een perfect moment zijn om XRP te kopen, aangezien een positieve uitkomst mogelijk een flinke stijging kan veroorzaken.

 

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

 • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
 • Handel met andere traders
 • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Echter is succes niet gegarandeerd en kan bij een negatieve uitspraak en koers van XRP ook dalen. Dus bedenk goed welk risico jij bereid bent te nemen. Je kunt ook inzetten op andere mogelijke stijgers, zoals 2 zeer interessante presale tokens, Pepe Unchained en WienerAI.

Beide projecten zijn interessante opties voor je portfolio, aangezien ze in staat zijn grote winsten op te leveren zodra ze worden gelanceerd op exchanges.

Pepe Unchained (PEPU) – eerste meme coin Layer 2 blockchain ter wereld

Pepe Unchained is een nieuw alternatief voor de bekende Pepe coin die bezig is om de meme coin markt op de kop te zetten. Dagelijks worden er tientallen nieuwe meme coins zonder utility op de markt gebracht, Pepe Unchained is in staat om zich te onderscheiden van al deze nieuwkomers door zijn unieke Layer 2 blockchain.

Vele meme coins die zich op Layer 1 blockchains zoals Ethereum bevinden hebben vaak problemen met langzame transactie snelheden en hoge tarieven. Dit is dan precies waar De Layer 2 blockchain van Pepe Uncahined een oplossing in biedt. Deze blockchain garandeert namelijk snelle en goedkope transacties. Hierdoor vormt deze meme coin Layer 2 oplossing ook een uitstekende launchpad voor nieuwe meme coins.

Naast betere transactie snelheden kunnen gebruikers ook profiteren van extra hoge staking beloningen. Ondanks dat de presale nog live is zijn er nu al meer dan 230 miljoen PEPU tokens vastgezet tegen een APY van bijna 700%.

De presale zelf bleek ook al snel een succes. In korte tijd werd er namelijk al meer dan $ 2,7 miljoen opgehaald. Hierdoor komt de preale dicht in de buurt van het volgende doel van $ 3,01 miljoen. Op het moment dat dit doel behaald is zal de huidige prijs van $ 0,0083258 per token ook verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

 

Pepe Unchained ($PEPU)

Pepe Unchained - veelbelovende meme coin met eigen blockchain

 • Zeer hoge staking beloning
 • Lage bridge kosten tussen ETH en PEPU
 • Zeer krachtige eigen blockchain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

PlayDoge (PLAY) – nieuwe Play-to-Earn meme coin gaat viraal

PlayDoge is een nieuwe Play-to-Earn meme coin die bezig is met een remake van de Tamagotchi game. Deze bekende game uit de jaren 90 stelde gebruikers in staat om voor hun virtuele huisdier te zorgen. In het geval van PlayDoge zullen gebruikers nu voor de iconische Doge meme als huisdier kunnen zorgen.

Door gebruik te maken van 2D 8-bit vormgeving, omarmt de mobiele game van PlayDoge de jaren 90 nostalgie volledig. Net als bij Tamagotchi zullen gebruikers voor hun virtuele huisdier moeten zorgen, en het ook moeten trainen om XP te verdienen. Vervolgens kunnen ze hun huisdier inzetten bij minigames om de native PLAY token te verdienen.

playdoge beste presale

De mobiele game vormt echter niet de enige manier om PLAY tokens te verdienen. Gebruikers zijn namelijk ook in staat om extra PLAY tokens te verdienen via het staking mechanisme van deze Play-to-Earn meme coin. 12% van de totale token voorraad is namelijk apart gezet voor staking beloningen en er is sprake van zowel ETH als BNB staking.

Dit project is daarnaast bezig met een van de beste presale van 2024. Inmiddels is er namelijk al meer dan $ 5,4 miljoen opgehaald. Token kosten $ 0,00516 maar zullen binnen enkele uren verder stijgen naar $ 0,00517. PLAY tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard .

 

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

 • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
 • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
 • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

  Door: Joeri van Kuppeveld

  Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...