Universiteit van Pennsylvania krijgt $5 miljoen in Bitcoin verkoopt het direct

De Universiteit van Pennsylvania ontving een donatie van $5 miljoen in bitcoin (BTC). Leuk nieuws voor de universiteit, maar de donatie is direct omgezet in dollars.

Een anonieme donateur stuurde ruim 118 BTC als gift voor het Stevens Center for Innovation in Finance. Dat meldt MarketWatch.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Direct verkopen, het is geen investering

John Zeller is medeverantwoordelijk voor de relaties met alumni. Vaak komen dit soort donaties van ex-studenten aan een universiteit. Zeller is helder: ”we verkochten het meteen.”

Dit is veruit de grootste donatie ooit in bitcoin van dit jaar. In januari begon de onderwijsinstelling met het accepteren van BTC als gift. Deze beslissing stond al vast: dit soort donaties worden direct omgezet in dollars.

Zeller laat de mogelijkheid om in de toekomst bitcoin vast te houden nog open. Maar voorlopig willen ze in Pennsylvania alleen dollars. Donaties in bitcoin moeten groter dan $10.000 zijn voordat ze worden geaccepteerd.

Zeller zegt dat zijn werkgever bitcoin niet behandelt als investering. Zij zien bitcoin slechts als nieuwe manier om te betalen.

Universiteiten en BTC

Amerikaanse universiteiten krijgen steeds meer te maken met bitcoin. Meer mensen zijn met bitcoin bezig, en dat geldt ook voor (ex-)studenten.

Er zijn ook partijen die actief investeren in bitcoin of het ecosysteem daar omheen. Een mooi voorbeeld daarvan is Duke University. Een professor aldaar geeft colleges over bitcoin en aanverwanten. Tegelijkertijd kocht de universiteit via hun donatiefonds al vroeg aandelen in Coinbase. Donatiefondsen van universiteiten hebben vaak een visie voor de lange termijn, dus het is niet ongebruikelijk om relatief veel blootstelling te hebben in vroege startups. Ze zijn opzoek naar die ‘x100.

Een ander opmerkelijk voorbeeld: Yale en Harvard kochten in 2020 bitcoin bij Coinbase.

Lees meer over:
Amerika

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...