Update: FTX compenseert slachtoffers van hack met $6 miljoen

Update: FTX compenseert slachtoffers van phishing met $6 miljoen. De cryptobeurs gaat eenmalig een vergoeding geven aan slachtoffers van een hack.

Directeur en oprichter Sam Bankman-Fried benadrukt dat dit geen normale gang van zaken is. Het ging hier om slachtoffers die geloofde in een neppe versie van een ander bedrijf. De boefjes achter deze oplichterij verkregen op deze manier toegang tot de accounts van handelaren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na onderzoek werden verschillende accounts geblokkeerd. Op deze manier kan het geld niet zomaar meer van het platform worden gehaald.

Originele bericht: Een handelaar is een hoop geld verloren op cryptobeurs FTX. Het slachtoffer verloor zo'n $1,6 miljoen.

Het is onduidelijk hoe de boefjes toegang kregen tot het account. FTX zegt dat het gaat om een lek bij 3Commas. De API key van de ongelukkige handelaar zou in handen zijn gekomen van andere personen.

3Commas geeft zelf aan dat het niet door hen komt. 3Commas levert onder andere tradebots. Om daar gebruik van te maken moet je wel je account van een beurs koppelen. Daar kan mogelijk wat mis zijn gegaan.

Dat is pech, geld weg

De boefjes gingen aan de haal met een opmerkelijek token genaam DMM: Governance (DMG). Er werd meer dan 5.000 keer gehandeld. Dat resulteerde in een groot verlies.

Het slachtoffer klopte bij FTX aan, maar zij konden naar verluidt niets meer doen.

3Commas denkt dat het te maken heeft met phishing: "Om te herhalen en te verduidelijken, er is niet ingebroken in de beveiligingsdatabases van 3Commas-accounts of API-sleutels. Dit is een probleem dat meerdere gebruikers heeft getroffen die nooit klant zijn geweest van 3Commas, dus er is geen mogelijkheid dat het een lek is van API-sleutels afkomstig van 3Commasc."

Het is op zijn minst een herinnering om je eigen setup eens te checken. Een ongeluk schuilt soms in een klein digitaal hoekje.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTXmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...