Overvallers stelen ruim $1 miljoen van bitcoin handelaar

9 overvallers zijn opgepakt na een overval op een bitcoin trader. De dieven stalen 4,120,000 dirham (ruim $1,1 miljoen) na een geweldige overval.

Volgens de Khaleej Times gaat het om de eigenaar van een bitcoinbedrijf in Al Nakhil, Dubai. De handelaar was op zijn werk verrast door 9 mannen die even aanklopte op kantoor. Wat daarop volgde was een aanval en ze namen contant geld mee.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inmiddels zijn de daders dus gepakt. Een rechtbank in Dubai heeft ze veroordeeld tot 3 jaar in de gevangenis. Na de straf worden ze het land uitgezet.

Misdaad en bitcoin

Je kunt als handelaar nog zo voorzichtig zijn, als men je kantoor of huis binnendringt heb je gewoon een probleem. In dit specifieke geval ging het om contant geld dat werd meegenomen. Als je bitcoin thuis opslaat, zit je met hetzelfde probleem. Het is iets minder recht door zee dan het pakken van een stapel contanten, maar je moet sterk in je schoenen staat op zo’n moment geen private keys te delen.

Een lokaal voorbeeld zagen we aan het eind van 2021 bij Vincent Everts. De presentator en trendwatcher werd live in een uitzending overvallen. Everts op Twitter: “Ze drongen met een pistool naar binnen en eisten Bitcoin. Ik weigerende. Ze trokken een camera uit de laptop en ik weigerde mee te werken en na een tijdje schreeuwen renden ze weg. We zijn erg upset maar ok. Nu met 5 politiemensen aan het praten, gaat wel even duren.”

Na de poging tot een overval kwam Everts nog even terug bij Maurice de Hond in de uitzending. Hij liet weten dat hij vanuit huis niet makkelijk bij bitcoin kan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...