Uphold verwijdert meerdere stablecoins in aanloop naar MiCA-regelgeving

4900 totale weergaven

Uphold, een prominente cryptobeurs en Ripple’s On-Demand Liquidity-partner, heeft aangekondigd verschillende stablecoins van de lijst te schrappen ter voorbereiding op de aankomende MiCA-regelgeving in Europa.

Uphold verwijdert ondersteuning voor USD stablecoins

In afwachting van de komende Markets in Crypto Assets (MiCA) regelgeving die op 30 juni van kracht wordt in de Europese Economische Ruimte (EER), heeft Uphold besloten om meerdere stablecoins van de lijst te schrappen. Onder de betreffende stablecoins bevinden zich Tether (USDT), Dai (DAI) en Frax Protocol (FRAX). De beurs in New York, die samenwerkt met Ripple voor On-Demand Liquidity (ODL), wil zijn activiteiten in lijn brengen met het nieuwe regelgevende kader.

MiCA-regelgeving en de gevolgen ervan

De MiCA-verordening, die op 30 juni 2024 van kracht wordt, betekent een belangrijke verschuiving in de regelgeving voor stablecoins binnen de EER. De proactieve maatregel van Uphold weerspiegelt soortgelijke acties van andere grote beurzen zoals Binance, OKX en Kraken, die hun activiteiten ook aanpassen om aan de MiCA-vereisten te voldoen.

Andere exchanges passen zich aan MiCA aan

Andere beurzen hebben ook veranderingen doorgevoerd om aan MiCA te voldoen. Binance heeft een sell-only beleid geïmplementeerd voor niet-geautoriseerde stablecoins en heeft extra restricties opgelegd voor al haar diensten.

OKX heeft eerder dit jaar de ondersteuning voor USDT handelsparen binnen de Europese Unie stopgezet, maar blijft handel aanbieden voor andere stablecoins zoals USDC en paren gebaseerd op de euro. Kraken bekijkt ondertussen of Tether voldoet aan de nieuwe EU-regels en moet nog beslissen over de toekomstige notering van USDT.

Toekomst van stablecoins op de Europese markt

Terwijl USD-ondersteunde stablecoins uitdagingen ondervinden in Europa, wordt verwacht dat EUR-ondersteunde stablecoins meer ingang zullen vinden in de regio. Ondanks deze hindernissen op het gebied van regelgeving wordt verwacht dat USD-stablecoins hun dominantie op de wereldmarkt zullen behouden.

Upholds toewijding aan naleving

De beslissing van Uphold om verschillende stablecoins van de lijst te halen is een stap in de richting van naleving en weerspiegelt de bredere trend van cryptobeurzen om zich aan te passen aan nieuwe regelgevingsnormen om een veilige en transparante handelsomgeving te garanderen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....