Valkyrie maakt einde aan ETF voor bitcoinbedrijven

Cryptovermogensbeheerder Valkyrie Funds maakt een einde aan één van haar crypto ETF‘s. Naar verluidt gaan ze alle assets die in dit fonds zitten liquideren.

Bitcoinfonds

Meer hierover is te lezen in het officiële persbericht van het bedrijf. Er komt een einde aan het Valkyrie Balance Sheet Opportunities FUND, wat ook wel bekend stond met de ticker VBB. Dit is een beleggingsproduct dat indirecte blootstelling aan BTC bood.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

VBB werd in december 2021 gelanceerd. Het verleende (zoals de naam al doet vermoeden) blootstelling aan Amerikaanse bedrijven die bitcoin op de balans hadden staan. Het kocht dus niet (!) bitcoin of futurescontracten op als dekking voor de aandelen, maar aandelen van bedrijven.

De focus van dit bedrijf lag op custodials, beurzen en andere crytobedrijven.

Na de liquidatie wordt het fonds geschrapt van de techbeurs Nasdaq. De laatste handelsdag staat gepland voor 28 oktober. Tot die tijd kunnen aandeelhouders van het fonds nog hun aandelen verkopen.

Terugbetaling

Als men na deze dag nog steeds VBB’s in een portfolio heeft, zal met een terugbetaling kunnen krijgen ter waarde van de net asset value (NAV) van deze aandelen. Valkyrie zal de kosten voor dit proces op zich nemen.

Valkyrie deelt dat dit besluit is genomen na grondig overleg met de Raad van Bestuur. Ze waren het er over eens dat het einde van VBB voor iedereen het beste zou zijn.

Naast VBB beheert Valkyrie nog steeds andere fondsen, waaronder Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI), die onlangs goedkeuring kreeg van de SEC voor handel op Nasdaq.

Eerder dit jaar kreeg Valkyrie’s XBTO Bitcoin Futures Fund groen licht van de Amerikaanse beurswaakhond. De goedkeuring deed veel stof opwaaien, omdat het de eerste bitcoin ETF van Amerika was. Het is echter niet gedekt door spotmarkt bitcoin, maar door derivatencontracten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download dan onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF