Valour en NSE werken samen om ETP’s voor digitale activa aan te bieden in Kenia

657 totale weergaven

Valour, een toonaangevende uitgever van cryptofondsen, gaat exchange-traded products (ETP’s) voor digitale activa lanceren op de Nairobi Securities Exchange (NSE) in Kenia, waarmee het zijn bereik uitbreidt tot buiten Europa.

Valour breidt uit naar Keniaanse markt

Valour, een toonaangevende uitgever van cryptofondsen, gaat exchange-traded products (ETP’s) voor digitale activa lanceren op de Nairobi Securities Exchange (NSE) in Kenia, waarmee het zijn bereik uitbreidt tot buiten Europa.

Het bedrijf heeft een memorandum of understanding getekend met de NSE en SovFi, een platform voor de uitgifte van financiële instrumenten, om deze nieuwe onderneming mogelijk te maken.

ETP’s naar de NSE

Volgens de overeenkomst zal Valour Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Solana (SOL) en Hedera (HBAR) ETP’s introduceren op de NSE. Deze ETP’s zullen worden “gepaspoort” naar de NSE, waarbij gebruik wordt gemaakt van Valour’s expertise in het creëren van innovatieve beleggingsproducten, terwijl de naleving van regelgeving wordt gewaarborgd.

Olivier Roussy Newton, CEO van Valour’s moederbedrijf DeFi Technologies, sprak zijn vertrouwen uit in het bieden van veilige en gereguleerde blootstelling aan digitale activa voor investeerders in Kenia.

Kenia’s regelgevend kader voor digitale activa

Kenia begon in november 2022 met het reguleren van digitale activa, met medewerking van de Blockchain Association of Kenya. In april was een overheidswerkgroep met meerdere instanties bezig met het ontwikkelen van een raamwerk voor het toezicht op en de regulering van cryptocurrencies en digitale activa.

Deze ontwikkeling op het gebied van regelgeving komt te midden van de groeiende interesse in Web3 technologieën en recente samenwerkingsverbanden, zoals die met Abu Dhabi’s Venom Foundation om een blockchain en Web3 hub te lanceren.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Strategische stap van Valour

De stap van Valour om ETP’s voor digitale activa te introduceren op de NSE markeert een belangrijke stap in Kenia’s reis naar de omarming van cryptocurrency en blockchaintechnologie.

Met deze nieuwe onderneming wil Valour lokale en internationale beleggers een veilige en gereguleerde blootstelling aan digitale activa bieden, als afspiegeling van de bredere trends in het gebruik van digitale activa en de vooruitgang op het gebied van regelgeving in heel Afrika.

Deze uitbreiding zal de NSE naar verwachting positioneren als een potentiële hub voor investeringen in digitale activa in de regio.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....