Vandaag is het Bitcoin Infinity Day

Vandaag is het Infinity Day! Bitcoiners vieren op de 21e van augustus het principe van schaarste (en het contrast met een oneindige geldhoeveelheid).

Feestdag

Het idee van deze feestdag komt bij Knut Svanholm vandaan. Hij verwijst al jaren naar het idee van 21/8. Hiermee bedoelt hij de maximale 21 miljoen bitcoin die er bestaan in het licht van het oneindige hoeveelheid fiatgeld.

Het infinity-symbool is een acht op z'n kant: ♾. De beste dag om dit idee te vieren is uiteraard 8-21, ofwel vandaag: 21 augustus.

Maak je de berekening, dan snap je dat als je 'oneindig' deelt door 21 miljoen, dat de koers van bitcoin naar oneindig gaat. De disclaimer is dan wel dat dit is uitgedrukt in waardeloze dollars of euro's.

Of dus andersom: 21 miljoen gedeeld door het getal 'oneindig', betekent dat fiatgeld bijna niets waard is ten opzichte van bitcoin.

Het roept allerlei initiatieven tot leven, waaronder bitcoiners die massaal 21.000 sats kopen om de limiet van 21.000.000 te vieren. Je krijgt ook bij veel bitcoinbedrijven 21% korting, zoals voor tickets voor de bitcoin conferentie in Miami.

Bitcoinboek

Svanholm beschrijft in z'n boek Bitcoin: Alles gedeeld door 21 miljoen wat de impact kan zijn van een schaarse geldstandaard op de wereld.

"Stel je voor, alles wat er is en alles wat er ooit zal zijn, gedeeld door 21 miljoen."

Er komen in z'n boek allerlei thema's voorbij: economie, speltheorie, wiskunde, alchemie, filosofie, geweld en nog veel meer. Het sluit af met de grootste paradigmaverschuiving in de samenleving: bitcoin. Een nieuw begin, een nulpunt.

Trip to Infinity

Kijktip: A Trip to Infinity, waarin experts vanuit verschillende gebieden kijken naar wat 'oneindigheid' eigenlijk is. Denk dat telkens bij het kijken van de documentaire eens aan bitcoin, als ultieme tegenhanger.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws