Bitcoin: Alles gedeeld door 21 miljoen, een nieuwe Nederlandse boekvertaling

Er is weer een nieuwe boekvertaling van een Engels bitcoin boek uit! Deze keer gaat het om “Bitcoin: Alles gedeeld door 21 miljoen” van Knut Svanholm.

Alles/21 miljoen

“Stel je voor, alles wat er is en alles wat er ooit zal zijn, gedeeld door 21 miljoen.”

Dit boek begint met een stelling die ons aanzet tot nadenken en ons de uitdaging van bitcoin laat zien. Schrijver Knut Svanholm onderzoekt vervolgens op een briljante en eenvoudige manier hoe we denken, wat onze relatie met tijd, geld en waarde is en hoe deze met elkaar verweven zijn in ieder van ons.

In dit boek deelt de auteur zijn visie op politiek, economie en financiën in een filosofische benadering. Hij laat op overtuigende wijze zien wat we op deze gebieden kunnen verwachten in een wereld die wordt gedomineerd door bitcoin.

Allerlei thema’s komen voorbij in deze reis: de economie, speltheorie, wiskunde, alchemie, filosofie, geweld en nog veel meer. Het sluit af met de grootste paradigmaverschuiving in de samenleving: bitcoin. Een nieuw begin, een nulpunt.

De Zweed benadrukt dat alles voortkomt uit de vrijwillige handelingen van het individu en dat een bloeiende samenleving alleen kan ontstaan als deze gebaseerd is op vrijwillige handelingen. Hij is van mening dat bitcoin de basis vormt voor een ethische samenleving waarin politiek geen plaats meer heeft.

“Bitcoin is geen bedreiging voor de beschaafde samenleving, maar eerder het begin ervan.”

“Na hyperbitcoinisatie zullen onze nakomelingen zich schamen over hoe vijandig hun voorouders zich naar elkaar gedroegen. Dwangmatige belastingen en inflatie zullen gezien worden als wrede barbaarse praktijken uit een donker verleden. Zorg dat je aan de goede kant van de geschiedenis staat. Het pad naar vrijheid leidt zelden langs nog meer gehoorzaamheid.”

Kortingsactie

Je kunt het boek bestellen in de webshop van bitcoin-only uitgever Konsensus Network. Voor 17,98 euro heb je het deze maand nog in huis! Of zelfs voor nog minder, want we hebben een leuke actie voor jou!

  1. Als je met bitcoin afrekent krijg je 10% korting
  2. Gebruik de couponcode st4rnold bij het afrekenen en krijg 10% extra korting.

Nog niet overtuigd? Lees dan hieronder enkele sterke citaten:

“Nadat alle fiatvaluta’s weg zijn, zal de waarde van de andere activa in bitcoin gaan vloeien. De waarde van al het goud, zilver en andere edelmetalen zal snel volgen. Plus, de waarde van al het onroerend goed en alle obligaties. Alles wat er is, en alles wat er ooit zal zijn, gedeeld door 21 miljoen.”

“Een centraal planner heeft één brein, en een commissie heeft er misschien tien. Ze kunnen onmeetbare schade aanrichten door te rommelen met het prijssignaal. De vrije markt gebruikt ieder brein, maar het prijssignaal raakt vertroebeld telkens als een centraal planner tussenbeide komt. Dit veroorzaakt verwarring en hierdoor worden menselijke tijd en middelen verkeerd toegewezen.”

Voor de liefhebber zijn er nog meer Nederlandse bitcoinboeken te verkrijgen bij dezelfde uitgever, zoals De Bitcoin Standaard, De Fiat Standaard, De Prijs van Morgen en Dank God voor Bitcoin!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws