Vandaag verlopen er optiecontracten ter waarde van 150.000 bitcoin

Vandaag verlopen er ongeveer 150.000 bitcoin optiecontracten op Deribit, ter waarde van ongeveer $4,5 miljard.

Optiecontracten

Het van origine Nederlandse bedrijf is de grootste crypto-optiebeurs van de wereld. Het heeft meer dan 85% van het marktaandeel.

De vervaldatum van de ‘BTC Jun 30’-opties zijn erg relevant, aangezien de zogenaamde maximale pain price voor de bitcoin-opties van juni op $26.500 staat. Dat is het niveau waarop kopers van opties het meeste verlies noteren.

Vandaag verlopen $4,5 miljard aan bitcoin optiecontracten

De theorie is vaak dat de koers als een magneet naar deze prijs beweegt, omdat grote handelaren hier op anticiperen.

Tijdens de bullmarkt van eind 2020 en begin 2021, bewoog bitcoin vlak voor de vervaldatum van de contracten consequent in de richting van dit ‘maximale pijnpunt’, om daarna weer te stijgen.

Deze keer is het niet het geval: bitcoin blijft stabiel rond de $31.000 en trekt zich niets aan van dit fenomeen in de optiemarkt.

Andere gebeurtenissen

Intussen gebeuren er meer dingen die de prijs kunnen beïnvloeden, waaronder de nieuwe Amerikaanse werkloosheidscijfers (die de grootste daling in 20 maanden liet zien) en de inflatiecijfers.

Later vandaag zal het het Amerikaanse Bureau of Economic Analysis data over uitgaven van consumenten bekend maken, de zogenoemde PCE deflator. Volgens economen stijgt de index in mei waarschijnlijk met 0,4% op maandbasis. Omdat dit “een indicator is voor de hele Verenigde Staten wat betreft de gemiddelde prijsstijging voor alle binnenlandse persoonlijke consumptie”, zegt dit ook iets over inflatie in het land.

De dollarindex (DXY), die de waarde van de Amerikaanse valuta volgt ten opzichte van andere grote fiatvaluta, noteert tegelijkertijd het hoogste punt in twee weken.

Lang verhaal kort: zoals altijd zijn er weer veel gebeurtenissen die de prijsontwikkeling van bitcoin kunnen beïnvloeden. Vooralsnog houdt de koers zich sterk rond de $31.000.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...