Bitcoin koers tikt $31.268 aan, bitcoiners zijn trouwe honden

Bitcoin is deze ochtend tijdens de Aziatische handelsuren door de $31.000 gebroken en surft verder op het goede nieuws op de markt. Wat zeggen de analisten?

Nieuwsgedreven asset

Bitcoin is niet los te zien van de macro-ontwikkelingen en als relatief kleine asset (~600 miljard dollar) beweegt het nog steeds sterk op nieuws. Vanuit de traditionele sector is er meer positief nieuws te melden: Fidelity heeft opnieuw een aanvraag ingediend voor een spot bitcoin exchange traded fund (ETF).

Op macrogebied nog meer lichtpuntjes: de Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal met 2% gegroeid en dat is boven alle verwachtingen. Bovendien zit er met Joe Biden een president wiens vinger op de geldprinter lijkt vastgelijmd. De komende jaren wil hij de staatsschuld terugdringen met 2.000 miljard dollar, in de ogen van macroeconome Lyn Alden een vorm van geldprinterij. En meer liquiditeit is gunstig voor de bitcoin koers.

Bitcoin heeft historisch de nodige veerkracht getoond en ook anno 2023 komt die eigenschap meermaals bovendrijven, ziet ook CJ Reim, medeoprichter en managing partner bij durfkapitaalfirma Amity Ventures.

Tegen Coindesk zegt hij: "Wat opvalt, is hoe de digitale activabranche blijft herstellen van negatief nieuws. Ondanks regelgevingsonzekerheid in de VS en opmerkelijke mislukkingen zoals FTX, zien we een mondiale concurrentie voor de opkomende branche, evenals een groeiende institutionele vraag, zoals blijkt uit de recente Bitcoin ETF-aanvraag van BlackRock."

Het klimaat heeft in met name Amerika kent twee gezichten. Enerzijds worden pure cryptospelers zoals Binance en ook Coinbase, genoteerd aan de Nasdaq, flink aangepakt door de toezichthouders. Het marktaandeel van Binance is in korte tijd fors gedaald, zo blijkt uit nieuwe gegevens. Van 43% in mei naar 41,9% marktaandeel in juni.

Bitcoin koers tikt $31.268 aan, bitcoiners zijn trouwe honden
bron: CCData

Het narratief in de VS is dat de traditionele finance sector aan de Oostkust de macht wil heroveren (Coinbase opereert bijvoorbeeld vanuit San Francisco) en deze traditionele partijen zitten traditiegetrouw veel dichter bij de wet - en regelgevende instanties. Dat geeft ze een voorsprong.

In het onderstaande filmpje wordt zeer onderbouwd uit de doeken gedaan dat BlackRock haar spot bitcoin ETF zo heeft gestructureerd dat bijvoorbeeld koersmanipulatie, een veelgebruikt argument van de SEC sinds 2014 om niets goed te keuren, geminimaliseerd is. Door te werken met betrouwbare custodians (ironisch genoeg Coinbase) en prijsindexleveranciers.

Loyaliteit

Naast dat het netwerk van bitcoin als een huis staat, is een van de karakteristieken van deze asset is dat de bezitters ontzettend trouw zijn. Die toenemende loyaliteit zorgt ervoor dat de bodemprijs van bitcoin steeds hoger komt te liggen, dat fundament is steeds sterker. Het is groep die niet snel in paniek raakt door het FTX-drama of een SEC die zijn vuistjes balt.

Uit data van Glassnode blijkt het aantal BTC dat 2 jaar of langer op de blockchain is verschoven weer is toegenomen. Maar liefst 55% van alle beetjes bitcoin (UTXO's) die zijn geregistreerd staan stil. Het gedrag is dus: hodlen en doorsparen.

Bitcoin koers tikt $31.268 aan, bitcoiners zijn trouwe honden
bron: Glassnode

Technisch gezien buitelen analisten over elkaar met wilde prijsvoorspellingen. De praktijk moet leren of die positieve uitzichten ook daadwerkelijk uitkomen. Wat gebeurt er met Binance de komende maanden? En hoe gaan toezichthouders om met altcoins die ze classificeren als effecten?

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

Lees meer