‘Veel bitcoinbezitters blijven hodlen tijdens 80% daling’ volgens Deutsche Bank

Uit een onderzoek van Deutsche Bank blijkt dat cryptobezitters echte lange termijn investeerders zijn. Het gros geeft aan niet te zullen verkopen, ook al stort de koers in.

Onderzoek onder cryptobezitters

De enquête van de bank heeft de titel "The Future of Cryptocurrencies". Ze hebben 3.250 Amerikanen ondervraagd. 680 hiervan bleken cryptovaluta te bezitten en gebruiken. Vervolgens ging de bank met deze groep verder, wat leuke inzichten opleverde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De meerderheid van deze hodlers gaf aan om hun cryptobezit gewoon te blijven vasthouden, zelfs bij enorme prijsdips.

Slechts minder dan de helft van de respondenten gaat hun blootstelling verminderen (of helemaal liquideren) als de waarde met 80% zou dalen. De meerderheid is van plan om gewoon te blijven hodlen, no matter what de prijs gaat doen.

Het is niet bekend wat het aandeel van bitcoin-only investeerders is, ten opzichte van de beleggers die zich ook op altcoins storten.

Kleine en nieuwe investeerders

De groep respondenten zijn voornamelijk kleine investeerders, met minder dan $10.000 aan cryptovaluta. 38% van de bijna 700 ondervraagden heeft minder dan $1.000 in cryptocurrency's zitten.

Dit komt ook omdat de meerderheid pas vrij recent de rabbithole in is gedoken. In totaal gaf 65% aan pas het afgelopen jaar te zijn begonnen met investeren.

De belangrijkste drijfveer hiervoor is dat men geld wil verdienen. Ook nieuwsgierigheid en diversificatie waren veel gegeven antwoorden.

Vooruitzichten

De ondervraagde personen gaven ook hun prognoses voor de toekomst. Wat betreft de prijs van bitcoin verwacht 25% de komende vijf jaar een stijging tot $110.000.

Nog eens 70% vertelt dat ze het komende jaar meer cryptovaluta willen kopen. 26% gaf aan gemiddeld minder dan vijf transacties per maand te doen, terwijl slechts 5% meer dan 100 transacties per maand doet.

Poll

Hoeveel bitcoin transacties doe jij per maand?

Zoals verwacht was de meerderheid van de investeerders uit het onderzoek man. Zo'n 14% identificeerde zich als vrouw. Soortgelijke statistieken kwamen naar voren uit een onderzoek op bitcoinmagazine.nl, waaraan zo'n 800 individuen meededen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsonderzoek