Venezuela blokkeert toegang tot Bitcoin (BTC) beurs Coinbase

919 totale weergaven

De regering van Venezuela heeft de toegang tot de Amerikaanse bitcoinbeurs Coinbase geblokkeerd. Dat meldt een digitale mensenrechtenorganisatie genaamd Venezeula Inteligente. Naast Coinbase is ook het platform MercaDolar geblokkeerd.

Blokkades

Internet service providers (ISPs) kunnen blokkades opgooien voor bepaalde websites, vaak doen dit soort instanties dat onder druk van de lokale politiek. Deze maatregelen zorgen ervoor dat Venezolanen niet meer op de normale manier naar Coinbase en Mercadolar kunnen surfen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat hier om een Domain Name System-blokkade. De officiële reden is (nog) onduidelijk.

Het land staat bij Coinbase overigens ook niet bij de landen die zij officieel hun diensten aanbieden.

Vluchtroutes

MercaDolar is een geldtransfer en Coinbase is een van de grootste bitcoinbeurzen ter wereld. Het zijn vluchtwegen waar je de Venezolaanse dollar om kunt zetten in andere valuta.

Volgens Venezuela Inteligente is dit niet de eerste keer dat het regime naar dit soort maatregelen grijpt. Wel waren de meeste van deze blokkades inmiddels weer opgeheven.

Andres E. Azpurua van de mensenrechtenorganisatie licht tegenover Coindesk de situatie verder toe: ”Venezuela kent een geschiedenis van handelsplatformen, met name platformen die de lokale valuta inruilen voor buitenlandse.”

Middels een VPN of andere diensten

Geen reden

Er zijn verschillende platformen in het land nog wel beschikbaar. Het is onduidelijk waarom juist de Amerikaanse beurs is geblokkeerd.

Er komt regelmatig meer bitcoin nieuws uit Venezuela voorbij. Het land kampt met een grote politieke en economische crisis en dus wordt er ook gekeken naar alternatieven. Bitcoin kan dan een optie zijn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsVenezuela

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...