Venezuela wil peer-to-peer transacties met cryptovaluta monitoren

Venezuela wil peer-to-peer transacties met cryptovaluta monitoren

Om de devaluatie van de bolivar te voorkomen, wil de Venezolaanse regering alle peer-to-peer transacties met cryptovaluta monitoren.

Geldcontroles

De Sudeban, de bankwaakhond van Venezuela, kwam vorige week met steun van Sunacrip met nieuws. Sunacrip is op haar beurt de cryptoregulator van het land. Ze hebben een systeem ontwikkeld om financiële transacties realtime te volgen.

Tegelijkertijd zijn er nauwelijks details gedeeld over het platform, dus het blijft gissen wat het precies is. De organisatie geeft aan dat ze "de onregelmatige praktijken die onze valuta en de stabiliteit van de valutamarkt aantasten" wilden bestrijden.

De overheid wil daarom in kaart brengen hoeveel geld er in de cryptomarkt van eigenaar verandert. En hoe dat zich verhoudt tot de waarde van de Amerikaanse dollar versus de Venezolaanse bolivar.

De bolivar verloor afgelopen jaar zo'n 75% van haar waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar. En dat was weinig, vergeleken met de jaren ervoor. Daardoor vluchten veel Venezolanen naar hardere valuta, waaronder bitcoin (en dus de Amerikaanse dollar).

Venezuela wil peer-to-peer transacties met cryptovaluta monitoren

De overheid van president Maduro wil kapitaalcontroles instellen en daarom komen de Subedan en de Sunacrip met een monitoringssysteem.

Volgens Legalrocks zijn sinds eind 2021 meer dan 75 bankrekeningen verboden vanwege verdacht gedrag in verband met cryptocurrency transacties. Het is niet ondenkbaar dat dit in de toekomst vaker gaat gebeuren.

Intussen blijft de waarde van de bolivar hard dalen. Waar je vorige maand nog 12 bolivar nodig had voor één dollar, is dat nu alweer 20 bolivars per dollar.

Peer-to-peer platforms zoals localbitcoins zijn daardoor populair. Er wordt zo'n 30 BTC per week verhandeld, alhoewel dat in het verleden véél hoger was.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Venezuela

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties