Verenigde Arabische Emiraten gaat via Dubai cryptovaluta reguleren

Sheikh Mohammed gaat een aparte organisatie oprichten om de cryptomarkt in Dubai te reguleren. De naam komt misschien niet bekend voor, maar deze sjeik is de huidige minister-president en vicepresident van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Regulering in VAE

Op Twitter deelt de topman in het Arabisch over zijn plan. Vertaald komt het op het volgende neer:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Vandaag hebben we in Dubai de eerste wet aangenomen om virtuele activa te reguleren."

"We hebben een onafhankelijke autoriteit opgericht om toezicht te houden op de ontwikkeling van de beste omgeving voor (...) virtuele activa op het gebied van regelgeving, licenties, governance en in overeenstemming met lokale en wereldwijde financiële systemen.”

Het land van de Verenigde Arabische Emiraten bestaat uit zeven emiraten, waaronder dus Dubai. Een ander emiraat, namelijk hoofdemiraat Abu Dhabi, had ook hoge ambities om een ​​centrum voor de cryptocurrency-industrie te worden.

De vijf andere emiraten die aan de VAE toebehoren zijn Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.

Volgens een verklaring van de Securities and Commodities Authority (SCA) van de VAE, is er een regelgevend kader voor digitale activa op komst.

Stad van de toekomst

De telkens terugkerende uitspraak is dat men van Dubai de 'stad van de toekomst' wil maken. Vorige maand openden ze het ultra-hightech Museum of the Future. Toeristen kunnen naar het jaar 2071 reizen.

Verder is momenteel de Dubai Expo gaande, een tentoonstelling van innovatieve ideeën uit de hele wereld. De expositie duurt zes maanden en komt op 31 maart tot z'n eind.

Nu wil men ook echte stappen gaan zetten met de regulering van cryptovaluta. Vandaag maakte Bloomberg bekend dat cryptobeurs Binance al in gesprek is over een eventuele licentie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws