Vermogensbeheerder van $1,8 miljard gaat voor klanten Bitcoin kopen

Gerber Kawasaki, een bekende vermogensbeheerder dat meer dan $1,8 miljard onder beheer heeft voor 7.500 klanten, stapt in de markt van cryptovaluta. Via Gemini gaan ze onder andere bitcoin (BTC) voor hun klanten kopen en beheren. Hij staat bekend als een vroege investeerder in Tesla en Apple.

Bitcoin voor klanten

Het bedrijf is gevestigd in Californië en het staat ook wel bekend als een RIA, een registered investment advisor. Ze geven beleggingsadvies aan vermogende partijen en individuen. Gerber Kawasaki gaat nu de bitcoin markt toegankelijk maken voor deze klanten via accounts bij Gemini.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De CEO van het bedrijf is Ross Gerber. Hij staat bekend om zijn grote belangen in Tesla en ook in cannabisaandelen. Tegenover Decrypt legt hij uit dat de stap richting de cryptomarkt een logische is:

“Als ik dit niet aan mijn klanten aanbied, neem ik in wezen een ongelooflijk lucratief kans bij ze weg. Ik ben gewend om veel moeite te moeten doen voor investeringen, zoals met de enorm ‘moeilijke cannabis aandelen’ die alleen in Canada verhandeld worden.”

Nieuwe markt

Hij legt enkele parallellen tussen cannabis, Tesla en de cryptomarkt:

“Ik heb met veel van onzin te maken om alleen maar een aandeel te kopen en weet hoe het werkt en ga ervoor omdat ik de potentie zie. En wat betreft dit programma met cryptomunten is dat precies hetzelfde.”

Gerber vertelt ook dat hij al jaren bitcoin heeft. Hij gelooft in de these dat het ‘digitaal goud’ is en merkt ook op dat het sentiment op Wall Street duidelijk aan het veranderen is. De investeerder heeft overigens ook een aantal altcoins in z’n portfolio. Hij vervolgt:

“Ik zit in cannabis, ik zit in Tesla, dus ik ben gewend aan negatief sentiment. Ik denk dat het argument dat Bitcoin niet echt een oppotmiddel is, te wijten is aan de volatiliteit. Goud is dus niet zo volatiel, omdat het meer dan 5000 jaar bestaat en wegens het feit dat zoveel mensen goud bezitten.”

Hierdoor ziet Gerber juist kansen. “Deze situatie is voor Bitcoin over 10 jaar ook zo. Het zal nog wel volatiel blijven, maar ik denk dat het veel beter waarde opslaat dan bijvoorbeeld de dollar.” Hij noemt wel dat hij vastgoed nog net iets hoger op de lijst heeft staan als ‘oppotmiddel’. Hij legt uit dat ze Bitcoin echt zien als een diversificatie in een portfolio.

Het bedrijf wil op 28 maart gaan beginnen met de aanschaf van cryptovaluta.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: