Vertrouwen Nederlanders in bitcoin daalt; 4,1 als rapportcijfer

846 totale weergaven

Markteffect doet ieder kwartaal een steekproef onder 1.018 Nederlandse consumenten. Volgens het nieuwste onderzoek geven ‘wij’ met ons allen de grootste cryptovaluta een gemiddeld rapportcijfer van 4,1. Het vertrouwen in bitcoin is daarmee weer flink gedaald.

Vertrouwen in bitcoin

Deze ruime onvoldoende betreft het tweede kwartaal van 2022. Daarmee is het vertrouwen vergeleken met het eerste kwartaal een stuk lager. Begin dit jaar beoordeelden Nederlanders bitcoin nog met een 5,2.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met name ouderen (55 jaar en ouder) hebben met een gemiddelde van 3,2 weinig tot geen vertrouwen in de grootste cryptovaluta. Het vertrouwen onder jongeren in de leeftijd van 18 tot 34 jaar ligt het hoogst met gemiddeld een 5,1. Er is ook een klein deel van alle Nederlanders die het absoluut niet zien zitten in bitcoin. 17% beoordeelde het digitale geld met een 1,0.

Er zijn een aantal redenen naar voren waarom men geen fan is van bitcoin:

  • 41% ziet cryptocurrency’s als zeer risicovol;
  • eenzelfde percentage vindt het (zeer) onveilig;
  • 25% heeft er geen (goede) indruk van;
  • 65% zegt een gebrek aan kennis te hebben;
  • Slechts 9% vindt dat hij of zij wel over een goed kennisniveau beschikt. 

Vertrouwen in fiatgeld

Het vertrouwen in fiatgeld ligt stukken hoger. Naar verluidt scoren de euro (7,7) en de Amerikaanse dollar (7,2) een stuk beter. Slechts 8% geeft de euro een onvoldoende (5,0 of lager). Voor de Amerikaanse dollar is dat 9%.

Bas de Vries van Markteffect vertelt:

“Het spreekwoord dat vertrouwen te voet komt en te paard gaat, gaat helaas ook op voor bitcoin. De hoge volatiliteit en veelal negatieve berichtgeving maakt dat mensen huiverig zijn om hierin te investeren of beleggen.”

“Ik merk voornamelijk dat men elkaar niet begrijpt en zowel bezitters als niet-bezitters in hun eigen waarheid geloven. De tijd zal leren wie gelijk heeft of krijgt.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNederland