26% van Amerikanen heeft cryptovaluta, volgens steekproef

Volgens een onderzoek van de Quinnipiac University zijn Amerikanen onder de 50 “bullish” over cryptocurrency’s.

Enquête over bitcoin

Bovendien geloven de meeste Amerikanen, namelijk zo’n 43 procent, ​​dat cryptovaluta een belangrijke rol zullen spelen in de toekomstige economie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De universiteit heeft bijna 2.000 Amerikanen ondervraagd. Meer dan de helft is enthousiast over de toekomst van bitcoin en altcoins. Vooral de jongere generatie tussen de 18 en 29 jaar oud is erg positief.

Daarentegen gelooft slechts 21% van de Amerikanen van 65 jaar en ouder dat bitcoin een dominante economische kracht zal worden in de komende jaren.

Kijkend naar de groep tussen de 50 en 64 jaar ziet slechts 40% levensvatbaarheid van cryptocurrency’s op de lange termijn. In de groep van 30 tot 49-jarigen is 53% positief over de toekomst van puur digitaal geld.

Opvallend genoeg heeft 74 procent van de Amerikanen nog nooit cryptovaluta in bezit gehad. 8% vertelde wel ooit cryptocurrency’s te hebben gehad, maar alles inmiddels weer te hebben verkocht.

Massa maakt kennis

De massa komt wel steeds vaker in contact met cryptovaluta. Waar het jaren geleden iets obscuurs was voor tech-nerds en computerfanaten, is bitcoin steeds vaker terug te zien in de mainstream wereld.

Cryptobedrijven smijten met miljoenen om de aandacht te krijgen van deze massa. Tijdens de Super Bowl zagen apps zoals die van Coinbase een spike van 279 procent in het aantal downloads. Naar schatting keken er 100 miljoen Amerikanen naar de beeldbuis.

Ook in de sportwereld is een soortgelijke trend gaande. Cryptobeurzen kopen stadiums op, worden shirtsponsor or zetten marketingcampagnes op in de fanbase van spotclubs. FTX heeft bijvoorbeeld haar naam gekoppeld aan het stadion van basketbalteam Miami Heats.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsonderzoek