Vierde bank van Japan opent bitcoin mining pool voor particulieren en bedrijven

Het Japanse SBI Crypto heeft een bitcoin mining pool geopend voor beleggers. Particulieren en bedrijven die BTC of andere cryptovaluta delven, kunnen zich aansluiten bij de SBI Crypto Pool-service, zo staat in het persbericht te lezen.

Nieuwe Bitcoin mining pool

SBI Crypto is een volle dochter van het Japanse SBI Holdings, één van de grootste bankconcern van het land. Deze dochtermaatschappij is sinds augustus 2017 actief met het minen van onder meer Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uit de benchmark van BTC.com blijkt dat de mining pool op moment van schrijven op de veertiende plek staat afgemeten naar rekenkracht. De rekenkracht die deze mining pool naar het netwerk is gemiddeld 1.449 petahash per seconde (PH/s).

SBI Crypto heeft een deel van de dienstverlening samen ontwikkeling met het Duitse Northern Data AG, onder meer een leverancier van datacentercapaciteit. De twee werken sinds juli 2020 samen, toen SBI een belang nam in Northern Data.

Mining wordt steeds meer opengesteld voor externe investeerders. Vorige week opende Foundry, de mining pool van de Digital Currency Group, haar deuren voor vermogende individuen en institutioneel geld.

Bitcoin mining

Het delven van Bitcoin is tegen de huidige marktprijs boven de $50.000 ook zeer winstgevend. De gemiddelde kosten om één Bitcoin te delven ligt tussen de $3.000 en $6.000 afhankelijk van de energiedeal die een miner sluit en afhankelijk van de rekenkracht die hij naar het netwerk stuurt.

Hoe meer rekenkracht gebundeld in een pool, hoe groter de kans dat die verzameling miners het volgende block mag minen.

Uit onderzoek van The Block blijkt dat bitcoin miners in februari een bruto omzet van 1,36 miljard dollar hebben gedraaid. Ook in maart tot nu toe ligt de gezamenlijke omzet al op bijna 1 miljard dollar.

Vierde bank van Japan opent bitcoin mining pool voor particulieren en bedrijven

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...