Bitcoin adoptie het hoogst in Vietnam volgens enquête

Vietnam staat er goed op als het gaat om bitcoin adoptie. Dat blijkt uit een enquête van Finder.com. In 27 landen werden ruim 42.000 mensen ondervraagd over hun relatie met bitcoin en cryptocurrency.

Natuurlijk zijn er landen te vinden waar de infrastructuur beter is dan in Vietnam. Beter internet, meer bedrijven, meer diensten. Volgens ASEAN Post zijn Vietnam, Indonesië en de Filipijnen goed voor 10% van de totale wereldbevolking zonder bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De groei van bitcoin komt daardoor niet compleet als een verrassing. Een mobiele telefoon is vaak makkelijker te krijgen dan een bankrekening. En een stuk hardware is in principe alles wat je nodig hebt om met bitcoin aan de slag te gaan.

Enquête

Opkomende economieën als Vietnam, India en Indonesië nemen de leiding. 41% van de Vietnamezen geven in de enquête aan dat zij cryptocurrency hebben gekocht. 20% gaf aan dat BTC hebben gekocht, dat is het hoogste percentage van alle landen. Een van de redenen is het feit dat je cryptocurrency relatief goedkoop kunt versturen, dat is interessant voor Vietnamezen die vanuit het buitenland geld willen sturen. (Net als in El Salvador)

De enquête leverde vooral opvallende resultaten op in Azië. Het continent lijkt beetje bij beetje richting bitcoin en andere cryptocurrency’s te schuiven.

En dat terwijl grootmacht China sinds dit jaar extra hard optreedt tégen bitcoin en dan met name de handel en mining.

In Indonesië gaf 30% van de respondenten aan dat zij bitcoin of andere tokens hebben gekocht. Maleisië (29%) en de Filipijnen (28%) zijn ook landen die goed scoren.

Aan de andere kant van het spectrum vinden we landen als de Verenigde Staten (8%) en het Verenigd Koninkrijk (9%).

In alle 27 landen werden minstens 1.160 mensen ondervraagd. Het is dus geen grootschalig onderzoek met miljoenen datapunten, maar een enquête die een klein gedeelte van de ontwikkeling van bitcoin laat zien.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...