Visa CEO: ‘Niemand heeft zich al officieel aangesloten bij Facebook Libra’

790 totale weergaven

Alfred F. Kelly is CEO van Visa. Tijdens een vergadering laat de topbestuurder weten dat Visa en andere partijen zich nog niet officieel hebben verbonden aan de Libra Blockchain. Het project is geïnitieerd door Facebook. En het lijkt erop dat het bedrijf van Mark Zuckerberg op dit moment de enige partij is die er al vol voor gaat.

Meer weten over de Libra Blockchain? Lees dan onze samenvatting.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opmerkelijke uitspraak

Dat niet alles in kannen en kruiken is zo vroeg in het proces is logisch, maar de berichtgeving vanuit met name Facebook deed toch vermoeden dat men binnen de organisatie al verder was. Verschillende bedrijven zouden $10 miljoen hebben neergelegd om een node te runnen op het netwerk.

Partijen als Visa, Mastercard, Spotify, Coinbase en bijvoorbeeld Uber zouden zich al hebben verbonden aan de Libra Blockchain.

Kelly: ”Visa is een van de 27 bedrijven die hun interesse hebben geuit, maar niemand is nog officieel toegetreden.” De CEO geeft aan dat het wel of niet meedoen met het project van een hoop factoren af hangt. Een daarvan is dat de Libra Association moet voldoen aan de regeltjes.

Dat laatste is een belangrijk punt. Veel regelmakers in verschillende landen reageren negatief op de plannen van Facebook voor een eigen cryptomunt. Niet iedereen ziet alleen de gevaren, maar over het algemeen reageren de mensen die wetten in elkaar zetten niet goed op dit soort initiatieven.

Het bedreigt namelijk een wezenlijk deel van diezelfde regeltjes en wetten. Banken en betalingsnetwerken zijn een belangrijk onderdeel van het beleid van een land en/of werelddeel. Wanneer een techbedrijf als Facebook (met eventuele bondgenoten) zich daar ook in gaat mengen kan het snel gaan.

Een greep uit de eerdere uitspraken van politici en regelmakers:

Nog lang niet klaar

Kelly: ”Het is nog erg vroeg. Er moet nog veel gebeuren.” Volgens de topbestuurder is het dus voorlopig nog lang geen uitgemaakte zaak dat de cryptomunt Libra en de Libra Blockchain volgens schema worden gelanceerd.

Als de geïnteresseerde partijen niet tevreden zijn over de stappen die Libra neemt dan wordt het een lastig verhaal. Tegelijkertijd zou Facebook ook zelf het netwerk kunnen lanceren, zonder hulp van anderen. Maar dat lijkt niet de gewenste insteek.

Lees meer over:
FacebooklibraVisa

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...