Visa werkt samen met 50 Bitcoin bedrijven aan adoptie betaalkaart

Visa gaat samenwerken met meer dan 50 cryptobedrijven, zodat klanten digitale valuta kunnen gebruiken en uitgeven via de betaalkaart van het bedrijf. Er zitten ook een aantal grote namen bij, zoals de Amerikaanse bitcoin beurzen FTX en Coinbase.

Samenwerking met cryptomarkt

De samenwerking maakt het voor klanten gemakkelijk om digitale valuta’s om te zetten (naar fiatgeld) en uit te geven op 70 miljoen plekken ter wereld. Zelfs als deze winkeliers géén digitale activa accepteren, kun je er hier toch mee terecht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“De winkeliers hoeven niets te veranderen. Het zal voor hen hetzelfde zijn als elke andere Visa-transactie. Maar onder de motorkap worden de crypto-activa onmiddellijk omgezet in fiat.”

Cuy Sheffield, directeur over de cryptocurrency-afdeling van Visa vertelt meer over deze samenwerking:

“Er is een groeiend aantal consumenten met activa op cryptoplatforms die crypto verhandelen en hodlen. En er zijn ook miljoenen winkeliers die ‘crypto’ niet echt begrijpen. Ze willen hun point of sale-terminals niet bijwerken en erachter te komen wat een blockchain is.”

Speciale features

Een van de nieuwe features die mogelijk gaat zijn, is dat de gebruikers fiatgeld kunnen uitgeven om daarmee cryptovaluta te krijgen als beloning. Deze functie is wel afhankelijk van de cryptobeurs. Je zou het kunnen vergelijken met airmiles of creditcard-punten die je verzamelt bij iedere aankoop die je doet. Een soort van cashback (of satsback) dus.

Sheffield vertelt ook dat ze in de eerste helft van 2021 meer dan $1 miljard is uitgegeven via betaalkaarten die aan cryptovaluta gekoppeld zijn.

Eind maart kondigde het betalingsbedrijf ook aan deze de USD Coin (USDC) gaan gebruiken om transacties af te wikkelen. Ze testten deze betalingsoptie via Crypto.com en digitale activabank Anchorage.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsVisa