Betaalgigant Visa verwerkt transacties via stablecoin USDC in pilot

Klanten van Visa kunnen transacties doen met een cryptocurrency. Het gaat om de stablecoin USD Coin en dus niet om bitcoin (BTC). Dat meldt nieuwsdienst Reuters. De betaalverwerker is gigantisch in het huidige financiële stelsel en wil ook relevant blijven in een wereld waarin bitcoin steeds groter wordt.

De pilot komt tot stand door een samenwerking met Crypto.com. Dat bedrijf heeft naast een handelsbeurs ook een betaalkaart voor cryptocurrency’s. Als de test goed uitvalt kunnen andere partners mogelijk dit jaar ook nog aan de slag met USD Coin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stablecoin

De directeur van Visa, Alfred Kelly, noemde bitcoin eerder digitaal goud. Recentelijk is het bedrijf openlijk enthousiast over de implementatie van bitcoin en andere oplossingen uit de industrie.

Een stablecoin als USD Coin (USDC) is niets minder dan een plaatsvervanger van een dollar, maar dan in de vorm van een token op een ander netwerk.

Wat is de rol van een stablecoin bij een betaalkaart? Een voorbeeld:

Je koopt een koffie met de betaalkaart van Crypto.com met bitcoin dat op je balans staat. Die BTC moet worden omgezet naar een traditionele valuta, de dollar bijvoorbeeld. In plaats van de stap naar de ‘echte’ dollar kun je met USDC een goedkoper alternatief gebruiken. Je snijdt hier een bank of andere instelling uit het systeem.

Een normale transactie met de dollar wordt aan het einde van de dag gesetteld met Visa, dat kost tijd en geld. Transacties van USDC worden verwerkt via Ethereum. Eindgebruikers zullen hier weinig van merken, het zijn vooral de uitgevers van betaalkaarten die iets aan deze test hebben.

Als deze toepassing bevalt gaan we mogelijk nog meer van dit soort dingen zien. Een logische stap voor Visa is om op termijn net als PayPal bitcoin te integreren.

Visa en bitcoin

Als het aan Visa ligt gebruik je niet alleen hun betaalkaarten of andere diensten als particulier. Ze bouwen ook aan een infrastructuur voor het handelen in bitcoin en andere cryptocurrency’s. Dat doen ze niet om zelf een grote beurs op te richten (vooralsnog) maar om die diensten aan te bieden aan klanten.

Een bank of andere financiële instelling die bijvoorbeeld graag bitcoinhandel aan wil bieden moet daar de juiste infrastructuur voor laten bouwen. Visa wil met hun software een soort plug-and-play-oplossing bieden voor iedereen die aan de slag wil.

Met bitcoin kun je transacties sturen zonder een tussenpartij als Visa, maar het bedrijf geeft zich natuurlijk niet zomaar gewonnen. Ook in de nieuwe financiële wereld wil het een zo groot mogelijke rol spelen. Het eerste stapje is USD Coin, allicht is betalingen met bitcoin op termijn ook een optie.

Je hebt overigens geen Visa nodig om bitcoin te accepteren als betaling waar dan ook. De open source software genaamd BTCPay Server is een betaalverwerker speciaal gebouwd voor BTC.

Lees meer over:
stablecoinVisa

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

Nieuws
Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

Nieuws
Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

Nieuws
“Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

Gidsen
El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

Lees meer