Vitalik Buterin pleit voor kortere bevestigingstijden van Ethereum-transacties

2767 totale weergaven

wEthereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft een verschuiving voorgesteld naar een single-slot finality systeem om transactiebevestigingen op het Ethereum netwerk te versnellen.

Streven naar snellere transacties

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, heeft een nieuwe methode voorgesteld om sneller transacties te bevestigen op het Ethereum netwerk. In een recente blog post getiteld “Epochs and slots all the way down: ways to give Ethereum users faster transaction confirmation times,” stelde Vitalik voor om af te stappen van het huidige epoch-and-slot mechanisme naar een single-slot finality (SSF) systeem.

Uitdagingen van het huidige systeem

Het huidige systeem, dat ontstond na Ethereums verschuiving naar proof-of-stake in 2022, heeft Layer-1 (L1) transactiebevestigingen teruggebracht tot 5-20 seconden. Ondanks deze verbetering gelooft Vitalik dat het verder terugbrengen naar milliseconden de gebruikerservaring aanzienlijk kan verbeteren.

Hij merkte op dat de bestaande slot-by-slot en epoch-by-epoch finality benadering complex is en gevoelig is voor interactiebugs, waardoor het 12,8 minuten duurt om finality te bereiken.

Voordelen en uitdagingen

Single-slot finality, geïnspireerd door de Tendermint consensus, zou kunnen zorgen voor snellere en efficiëntere transactieverwerking. Deze methode heeft als doel om blokken te finaliseren zodra ze zijn geproduceerd, waardoor de netwerkfunctionaliteit behouden blijft, zelfs als een derde van de validators offline gaat.

Deze aanpak brengt echter uitdagingen met zich mee, zoals verhoogde netwerkcongestie doordat validators elke 12 seconden berichten moeten publiceren.

Innovatieve oplossingen

Vitalik noemde ook mogelijke oplossingen zoals rollup preconfirmations en based preconfirmations om bevestigingstijden verder te verkorten. Rollup preconfirmations zouden Layer-2 (L2) oplossingen verbeteren en snellere transactietijden bieden met behoud van Layer-1 stabiliteit.

Gebaseerde preconfirmaties zouden gebruikers in staat stellen extra te betalen voor onmiddellijke transactie-inclusie, waardoor snelle bevestigingen worden gegarandeerd.

Lopende ontwikkeling en verkenning

Hoewel Vitalik erkent dat Ethereum nog lang niet alle problemen heeft opgelost, benadrukt hij het belang van voortdurende verkenning en innovatie. “Hoe meer opties we hebben, hoe beter we het kunnen doen voor gebruikers, zowel op L1 als op L2,” schreef Buterin, waarmee hij de noodzaak van verder onderzoek en ontwikkeling in de ontwerpruimte van het netwerk benadrukte.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....