Vliegveld van Venezuela accepteert bitcoin betalingen

De internationale luchthaven van Venezuela gaat bitcoin betalingen accepteren. Dat meldt het persbureau El Siglo.

Vliegticket afrekenen in bitcoin

Het gaat om Simón Bolívar International Airport dat in het centrum van Caracas ligt, de hoofdstad van Venezuela. In de volksmond heet het vliegveld Maiquetia.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Luchthavendirecteur Freddy Borges ziet cryptovaluta als een technologische vernieuwing waar men niet onder uit kan. Reizigers kunnen hun tickets of andere diensten op het vliegveld afrekenen met bitcoin.

De betaalopties worden uitgerold in samenspraak met de overheid van het land die de adoptie van cryptocurrency’s en blockchaintechnologie wil bevorderen.

Volgens Borges gaat deze optie ook nieuwe toeristen trekken die graag met cryptomunten willen betalen. Naar verwachting gaat het luchtvaartbedrijf de ontvangen cryptovaluta omwisselen in de lokale munt petro.

Binnen de luchtvaartwereld is de Letse maatschappij AirBaltic die al langer bitcoin en andere munten accepteert.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsVenezuela

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...