Miljardair Bill Miller: ‘Bitcoin is veel minder risicovol dan toen ik het op $300 kocht’

Wall Street-veteraan Bill Miller is bullish over Bitcoin en bearish over altcoins. De oprichter van Miller Value Partners sprak met 'great mind' William Green over de cryptomarkt.

Pro-Bitcoin belegger 

Gesprekspartner Green bracht onlangs een boek uit genaamd Richer, Wiser, Happier: How the World’s Greatest Investors Win in Markets and Life. In het bijzijn van een gespreksleider spraken de twee over investeringen en belegingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo kwam Bitcoin ter sprake. Miljardair Bill Miller legt haarfijn uit waarom hij in Bitcoin geloof. In zijn ogen is het digitaal goud. In tegenstelling tot veel van zijn mede investeerders zoals Warren Buffet, is Miller wél fervent investeerder in de digitale activa.

Begin 2016 was maar liefst 30% van het portfolio van Miller toegewezen aan Bitcoin. De gemiddelde aankoopwaarde was toen $500, zo vertelt hij.

Inmiddels heeft hij veel stappen gezet en onlangs zelfs een aanvraag ingediend bij de SEC voor The Miller Opportunity Trust. Ze willen met fun fonds investeren in het miljardentrust van Grayscale.

Tijdens het interview vertelt Miller dat zijn eerste aankoop van Bitcoin veel meer risico met zich meebracht:

"Bitcoin is een stuk minder riskant voor $43.000 dan voor $300. Het is nu een gevestigde activaklasse, er zijn enorme bedragen aan durfkapitaal in gestopt en alle grote banken doen mee."

Altcoins, Coinbase en Tesla

Miller deelde ook zijn perspectief op het potentieel van altcoins. Hij insinueert dat er maar weinig van de duizenden projecten de "tumultueuze volatiliteit zullen overleven":

“Er zijn zo'n 10.000 verschillende tokens. De kans dat meer dan een handvol van hen de moeite waard is, is heel erg klein. Bitcoin, Ethereum en wellicht nog een paar anderen zullen waarschijnlijk nog wel even bestaan."

Als rasechte investeerder kijkt Miller ook naar cryptobeurs Coinbase, sinds dit jaar genoteerd aan de Nasdaq. Hij vindt dat beleggers niet terughoudend moeten zijn met de schommelingen die de COIN-aandelen nog hebben. Hij is van mening dat het bedrijf een "default positie voor investeerders" biedt.

Daarnaast maakte hij de vergelijkingen tussen de marktkapitalisatie van autogigant Tesla en Coinbase. Miller suggereert dat de beurs de waardering van Tesla zou kunnen bereiken en zelfs overtreffen. Momenteel is Tesla $790 miljard waard.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsinvestering