Volgend jaar komen er bitcoinlessen op scholen in El Salvador

Het ministerie van Onderwijs van El Salvador gaat meewerken aan bitcoineducatie. Samen met de non-profitorganisatie Mi Primer Bitcoin (MPB) worden docenten opgeleid met alle benodigde kennis. In 2024 wil het bitcoinlessen opnemen in het nationale curriculum.

Bitcoinlessen

John Dennehy, de oprichter van de organisatie, deelt het nieuws ook op Twitter. Samen met het Bitcoin Beach-project uit El Zonte werken ze al jaren aan bitcoinlessen in El Salvador, waar bitcoin sinds september 2021 een wettig betaalmiddel is.

De training van het programma begint op 7 september beginnen. Daarbij zullen 150 docenten van 75 openbare scholen het Bitcoin Diplomado-programma doorlopen. Allemaal met het doel om de “basiskennis” van de docenten op te krikken.

Nadat de docenten hun eerste training hebben afgerond, keren ze terug naar hun eigen scholen vanuit het hele land om daar de kennis in het curriculum in te passen. Dit gebeurt allemaal met een akkoord van het ministerie van Onderwijs.

Daardoor zou het Diploma-programma volgend jaar uiteindelijk op elke school in het land kunnen worden ingevoerd.

Diploma-uitreiking

Redacteur Arnold van Bitcoin Focus was onlangs te als "verifier" te gast bij een diploma-uitreiking in Apopa. Zo'n 75 studenten volgden in de weken ervoor een lesprogramma van tien weken waarin ze leerden over de geschiedenis van geld, inflatie, bitcoin, lightning, private keys en heel veel meer.

Aan het eind van het programma moesten ze aantonen dat ze bitcoin via het lightning netwerk kunnen ontvangen én versturen, een backup van een on-chain wallet kunnen instellen en vragen kunnen beantwoorden over bijvoorbeeld Satoshi.

Aan het eind van de dag kregen ze dan allemaal een Bitcoin Diploma.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...