Volgens Coinbase heeft 20% van Amerikanen cryptovaluta

Coinbase heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd waarin het een inkijkje geeft in de adoptie van bitcoin en altcoins onder Amerikanen.

Crypto-onderzoek

De cryptobeurs stelt dat deze maand (februari 2023) ongeveer 20% van de Amerikanen cryptovaluta heeft.

Belangrijke notitie is wel: het gaat om een steekproef onder meer dan 2.000 respondenten, en niet zo zeer een extractie uit het klantenbestand van de exchange.

Volgens het rapport is het cryptobezit onder burgers constant gebleven ondanks de bearmarkt in 2022. De prijs van bitcoin daalde meer dan 60%, maar de Amerikanen blijven positief. De overgrote meerderheid van de cryptobezitters (76%) gelooft dat digitale activa en de onderliggende technologie de toekomst zijn.

Tegelijkertijd vind 80% van de ondervraagden het huidige financiële systeem oneerlijk. Daarom vindt 67% van de respondenten dat het financiële systeem aan herziening toe is.

Volgens Coinbase heeft 20% van Amerikanen bitcoin of altcoins

Over degenen die onder wél cryptovaluta hebben, valt niet te zeggen dat ze in één kamp horen. Op het politieke spectrum is de adoptie van bitcoin erg egaal.

Naar verluidt sluit 22% zich aan bij de Democraten of Onafhankelijken, terwijl 18% van de Republikeinen iets aan cryptovaluta hebben.

Poll

Hoe identificeer jij jezelf op het politieke spectrum?

Voorlichting en campagnes

Tot slot deelt de beurs dat ze van plan zijn om landelijke voorlichting te geven over het gebruik van cryptocurrency’s om het financiële systeem eerlijk te maken. Ze willen campagnes lanceren over het gebruik cryptovaluta.

Laten we daarbij hopen dat ze focus op bitcoin komt te liggen, met lightning als secundaire laag, in plaats van dat de brede cryptomarkt een podium krijgt. Lightning is overigens een schaalbaarheidsoplossing waar Coinbase tot op heden niets mee doet.

Overigens is het aandeel van bitcoinhandel op de totale handel bij Coinbase het laatste jaar hard gestegen. Waar het in 2021 nog 16% was, nam het aandeel van altcoinhandel flink af. Momenteel gaat 35% van de trading om bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase