Voorzitter CFTC verwacht dat bitcoin integraal onderdeel wordt van Amerikaanse portfolio’s

De adoptie van bitcoin in de hele wereld gaat door. Dat erkent ook de voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van de Verenigde Staten.

Keynote over regulering

Voorzitter Rostin Benham gaf een lezing over de toekomst van de regulering van cryptovaluta. Hij constateert een toenemende belangstelling van Amerikanen voor digitale activa.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij ziet gebeuren dat cryptovaluta zoals bitcoin (en ethereum) een integraal onderdeel gaan worden van de reguliere financiële portfolio’s in het land:

“We zijn hier vandaag omdat digitale activa een trend zijn die onderdeel worden van reguliere Amerikaanse beleggingsportfolio’s, met enquêtes en peilingen die aantonen dat maar liefst één op de vijf volwassenen heeft geïnvesteerd in cryptocurrency.”

Bovendien benadrukte Benham dat de industrie en alle mensen die er aan mee werken enorm is uitgebreid. Dit gaf vervolgens weer een impuls aan de verdere groei.

De voorzitter vervolgt dat crypto’s het beste voorbeeld zijn van het “informatietijdperk waar we momenteel in zitten.” Het meest bepalende kenmerk hierin is de “vrije, grotendeels onbelemmerde stroom van informatie.”

Aanpak, maar niet rigoureus

Vanwege al deze redenen, evenals het begin van de huidige cryptowinter, is Benham van mening dat er behoefte is aan “een technologisch neutrale aanpak van regulering, gebaseerd op de risico’s binnen het ecosysteem en niet op basis van de risico’s van de onderliggende technologie.”

Naar zijn mening is de CFTC klaar “om de risico’s op de geldmarkten voor digitale activa aan te pakken door middel van direct toezicht.”

Binnen de Securities and Exchange Commission (SEC) wordt nagedacht om de regelgeving van bitcoin onder te brengen bij de CFTC, de toezichtbouder over commodity’s.

Benham vertelt dat de inspanningen van de CFTC met betrekking tot digitale activa zijn geëvolueerd, net als de markt zelf. Onderdeel van de regulering is LabCFTC. Hier werken ze aan de hand van voormalig voorzitter Christopher Giancarlo aan de innovatieve ontwikkelingen in de fintechwereld.

Niet iedereen binnen de CFTC is zo positief als Benham. Commissaris Caroline Pham ziet cryptotokens als loterijtickets en Christy Goldsmith Romero vergeleek het met de jaren voorafgaand aan de crisis van 2008.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCFTC