Bitcoin broker uit Oostenrijk haalt nog eens $263 miljoen op

Bitcoin bedrijven zijn hot!

Bitpanda haalt maar liefst 263 miljoen dollar (233,5 miljoen euro) aan vers geld op.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opvallend, want in maart dit jaar wist de bitcoin broker uit Wenen ook al 170 miljoen dollar op te halen.

Wéér vers geld voor Bitpanda

Deze keer is het Valar Ventures, opgericht door Peter Thiel, die deze Serie C financieringsronde heeft geleid. De bedrijfswaarde is geschat op 4,1 miljard dollar, een bijna 2,5 keer hogere bedrijfstaxatie in vergelijking met maart dit jaar.

Naast Valar trokken Alan Howard en REDO Ventures en al bestaande aandeelhouders LeadBlock Partners en Jump Capital hun beurs.

Bitpanda afficheert zichzelf als een pure Europese speler en is een concurrent voor Nederlandse namen zoals Bitvavo, Bux, BTC Direct en Litebit die Europese ambities hebben.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een Bitstamp heeft Bitpanda nog niet de ambitie uitgesproken om het in Amerika te proberen.

Europese speler

Bitpanda heeft kantoren in Wenen, Barcelona, Berlijn, Krakow, Londen, Madrid, Milaan en Parijs.

Een Nederlandse vestiging ontbreekt in dit rijtje, ook is Bitpanda nog niet opgenomen in het crypto register van de Nederlandsche Bank.

Naar eigen zeggen is er sprake van 3 miljoen gebruikers, die zowel in cryptocurrency’s als in goud of aandelen kunnen investeren. Je kunt al vanaf één euro inleggen.

Fractie beleggen

Ook kun je in een stukje aandeel investeren. Bitpanda koopt als beurs de aandelen, maar biedt deze via een derivatenvorm in fracties aan. Dus je kunt een stukje Tesla voor één euro kopen.

Ook is er een bedrijfsonderdeel die zakelijke gebruikers aan bitcoin en ander cryptogeld moeten helpen.

Het verse geld wordt gebruikt om ‘internationaal te groeien’ en ‘nieuwe mensen aan te nemen’. Momenteel werken er ruim 500 mensen bij de broker.

Volgens medeoprichter en CEO Eric Demuth wil zijn bedrijf uiteindelijk de ‘nummer 1 beleggingsplatform van Europa‘ worden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...