Waarom Strike CEO Jack Mallers ALL-IN ging op bitcoin

Strike CEO Jack Mallers verklaart dat hij inmiddels geen Amerikaanse dollars meer bezit en dat zijn gehele vermogen in bitcoin zit. Mallers gelooft dat het loslaten van de goudstandaard door de Verenigde Staten in 1971 heeft geleid tot de hyper-financialisatie van de wereld en het creëren van een gigantische kloof tussen arm en rijk.

Ondanks het scepticisme stelt Mallers dat bitcoin de Amerikaanse waarden vertegenwoordigt en de oplossing is voor het waardeverlies van fiatgeld.

‘Ik ben all-in op bitcoin’

“Als een Amerikaanse millennial houd ik van ons land, maar ben ik tegen ons geld. Ik ben all-in op bitcoin. Ik zet momenteel koers richting rijkdom of ga ten onder met het schip”, aldus een gepassioneerde Jack Mallers.

Met “het schip” doelt hij natuurlijk op bitcoin, waar hij dus alles op inzet.

Sinds het loslaten van de goudstandaard is Amerika volgens Jack Mallers verworden tot een “post-industriële economische woestenij” en heeft het bijdrukken van geld geleid tot de hyperfinancialisering (hyperinflatie) van activa en een ontevreden bevolking gecreëerd.

Home value vs income change. Source: X/@jackmallers

In de bovenstaande grafiek zien we duidelijk wat Jack Mallers bedoelt. De huizenprijzen zijn gigantisch gestegen, terwijl de lonen die stijgingen eigenlijk niet bij kunnen houden.

Gigantische welvaartskloof

Het resultaat is een gigantische welvaartskloof. “Het printen van geld maakt de mensen met assets rijker, terwijl mensen die ze niet kunnen betalen hier armer van worden”, aldus Mallers.

Deze welvaartskloof veroorzaakt gigantische problemen in de samenleving. “Dit is allemaal het gevolg van ons geld, niet van ons land”, zo vertelt Mallers.

“Amerika is vrijheid, gelijkheid en democratie. Amerika is technologie, innovatie en vooruitgang. Amerika is niet de zelfgekozen wereldwijde gelddrukker. We hoeven ons geld niet te controleren. Sterker nog, dat zouden we niet moeten doen”, aldus Jack Mallers.

Ondertussen is de staatsschuld van Amerika op het record van 34 biljoen dollar gekomen, waarmee deze even groot is als de gecombineerde economische waarde van China, Duitsland, Japan, India en het Verenigd Koninkrijk.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....