Wall Street veteraan zit miljoenendiep in cryptosector

945 totale weergaven

De bekende Wall Street belegger Dan Tapiero heeft naar eigen zeggen ruim $650 miljoen geïnvesteerd in de grootste bitcoinbedrijven.

Wall Street veteraan zit diep in bitcoin sector

Tapiero is binnen de Amerikaanse investeringswereld een bekende hedgefondsmanager.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In 2019 is hij het 10T fonds gestart om vermogende individuen de kans te bieden om in crypto start-ups en scale-ups geld te steken.

Voor traditionele partijen zoals pensioenfondsen en publieke beleggingsfondsen zijn ‘veilige’ fondsen interessant omdat ze op papier minder risicovol zijn dan beleggen in bitcoin of een andere asset zelf.

Tapiero zegt tegen The Block:

‘Ze voelen zich meer op hun gemak door aandelen te kopen in deze opkomende bedrijven. Er is vrijwel geen risico dat deze bedrijven uit dit ecosysteem verdwijnen, dus het risico is niet zo groot’.

Kraken, eToro en Ledger

Op het lijstje van 10T staan een aantal bekende namen zoals de beurzen Kraken, Huobi en eToro en hardwalletfabrikant Ledger.

In totaal is er ruim 650 miljoen dollar aangetrokken verspreid over de fondsen 10T en !0T DAE Expansion Fund. Onder meer een pensioenfonds uit de Amerikaanse staat Michigan en de Britse miljardair Alan Howard hebben geld in deze fondsen gestopt.

Volgens Tapiero zijn de sterk gestegen bedrijfswaarderingen in korte tijd ongekend.

‘Binnen zes weken na onze taxatie was Kraken drie tot vier keer meer waard. eToro is ongeveer 5 tot 6 keer in waarde gestegen. Ik heb dat nog nooit eerder gezien’.

Hij ziet dat bedrijven heel gemakkelijk vers geld aantrekken zonder dat het echt aangewend wordt voor verdere bedrijfsgroei.

Volgens Tapiero zijn er inmiddels 70 bedrijven op de cryptocurrencymarkt die als een ‘unicorn’ zijn te betitelen.

The Block sprak ook met Sam Bankman-Fried van de FTX exchange, die eerder dit jaar 900 miljoen dollar aan durfkapitaal wist binnen te hengelen.

In de ogen van hem is het aanbod van durfkapitaal vele malen groter dan de werkelijke vragen van de bedrijven zelf. Er hangt een hype rondom crypto en iedereen wil meeprofiteren.

Ook Tapiero ziet oude vrienden uit zijn Wall Street tijd die nu geïnteresseerd zijn in cryptomunten.

Tegelijkertijd ziet hij genoeg voorbeelden van bedrijven die het geld besteden om hun bedrijven te laten groeien en talent aan te trekken op de arbeidsmarkt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...