Wallet achter 33% van Bitcoin transacties integreert SegWit

386 totale weergaven

De populaire bitcoin wallet van blockchain.com komt naar verluidt na jaren van uitstel met de integratie van Segregated Witness, ook wel bekend als SegWit. Hiermee kunnen de gebruikers van die wallet goedkopere transacties doen.

WenSegWit

Op 1 april plaatste het bedrijf een blogpost met de naam WenSegwit. Eerst leek het te gaan om een 1 april grap, maar het lijkt toch om een serieuze zet te gaan, waarbij ze expres de grappen-en-grollen-dag gebruikten om het nieuws aan te kondigen. Dat maakt de directeur van het bedrijf tijdens de Bitcoin2021 conferentie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Blockchain.com heeft namelijk de laatste jaren enorm veel kritiek gekregen over het feit dat ze als laatste grote partij geen SegWit implementeerden. Nadat Binance eind 2020 de schaalbaarheidsoplossing integreerde, was het Amerikaanse bedrijf met haar hoofdkantoor in Luxenburg de enige resterende grote naam.

Met een dubbele knipoog plaatsten ze het nieuws, waarvan ze nooit bevestigden dat het om een 1 april grap ging.

Segregated Witness is een protocolupgrade die is ontwikkeld om schaalbaarheidsproblemen op te lossen. Via SegWit wordt de transactiedata over de witnesses (handtekeningen) gescheiden van transactiegegevens. Dit resulteert in een toename van het aantal transactie dat het netwerk kan verwerken. Lees meer over SegWit in onze 101 Bitcoin uitlegpagina.

Deze update kwam februari 2018 in Bitcoin Core terecht. Het duurde dus ruim drie jaar alvorens blockchain.com hier mee aan de slag ging, omdat het om een optionele feature gaat. Volgens het blogpost moet de integratie eind deze maand zijn doorgevoerd.

Grote zet

Het kan een belangrijke stap zijn voor het Bitcoin netwerk. Naar eigen zeggen is blockchain.com met haar infrastructuur en wallet goed voor 33% van álle transacties. Stel je voor dat deze 33 procent gebruik gaat maken van SegWit, dan heeft dit hoe dan ook haar impact op de mempool!

Deze wachtrij van transacties is al een paar maanden niet meer 'leeg' geweest. Wie weet dat we aan het eind van deze maand een veranderende trend gaan zien.

Gebruikers die via hun wallet bitcoin willen ontvangen, kunnen dit na de update automatisch op een Bech32-adres ontvangen. Deze beginnen met bc1 en zijn goedkoper dan de oudere P2SH-adressen, beginnend met een 3.

Momenteel gebruikt ~70% van alle transacties al de SegWit-feature, volgens de website transactionfee.info. Op basis van dit percentage lijkt het statement van blockchain.info wat overdreven. Hoe dan ook: het is goed nieuws voor de mempool.

Wallet achter 33% van Bitcoin transacties integreert SegWit

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
SegWit