Warren Buffett investeert in bitcoin-vriendelijke bank, dumpt Visa en Mastercard

Warren Buffett investeert in bitcoin-vriendelijke bank, dumpt Visa en Mastercard

Berkshire Hathaway, het bedrijf van Warren Buffett, heeft in het vierde kwartaal van 2021 voor $1 miljard aandelen Nubank gekocht. Door in deze neobank te stappen heeft Buffett zich indirect ook blootgesteld aan bitcoin.

Verschuiving naar fintech

Uit rapportage aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat het conglomeraat van Buffett voor $1 miljard aan aandelen Nubank heeft gekocht. In hetzelfde kwartaal is ook voor $1,8 miljard aan Visa en $1,3 miljard aan Mastercard verkocht. Dit lijkt te duiden op een verschuiving van creditcardbedrijven naar fintech door Berkshire.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is tegelijk indirect bewijs dat Warren Buffett wat milder wordt ten opzichte van bitcoin. Hij is voor veel bitcoiners de man die bitcoin ‘walgelijk’ en ‘rattengif in het kwadraat’ noemde. In het algemeen staat Buffett bekend als een heel conservatieve investeerder die niet zomaar in nieuwe ontwikkelingen stapt. Kennelijk beginnen neobanken in zijn investeringsstrategie te passen. In juli 2021 investeerde Berkshire ook al $500 miljoen in Nubank.

Blootstelling

Nubank is een Braziliaanse bank die voornamelijk ‘digitaal’ opereert, zoals bij ons Bunq of Knab. Het is de grootste neobank van Latijns-Amerika. Het heeft 38 miljoen klanten en werd in december 2021 gewaardeerd op $41,5 miljard.

In september 2020 heeft Nubank het investeringsplatform Easynvest overgenomen. Sinds juni 2021 biedt Easynvest een exchange traded fund (ETF) voor bitcoin aan. Dit fonds, genaamd QBTC11, staat genoteerd aan een Braziliaanse beurs. Via het NuInvest hebben de 38 miljoen klanten toegang tot deze ETF.

Gezien de omvang van Berkshire Hathaway, beurswaarde $706 miljard, en de groeiende adoptie van bitcoin kan het bijna niet anders dan dat Warren Buffett de komende tijd het rattengif zijn bedrijf alleen maar verder ziet binnensijpelen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin adoptie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties